Foto: F64
Nacionālā alkoholisma ierobežošanas padome šodien nolēma pagaidām nevirzīties uz vecuma, no kura atļauts iegādāties alkoholiskos dzērienus, paaugstināšanu līdz 21 gadam.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Veselības ministrijas (VM) Sabiedrības veselības departamenta vadītāja Santa Līviņa, šodien padome uzklausījusi Latvijas Universitātes Atturības un veselības izglītības veicināšanas biedrības, kā arī Jaunatnes atturības federācijas pārstāvjus, kuri vēlas, lai alkoholu nevarētu iegādāties līdz 21 gada vecumam.

"Nevienā no Eiropas Savienības valstīm aizliegums iegādāties alkoholu līdz 21 gadam nav noteikts, tāpēc tika nolemts, ka šo jautājumu pagaidām "neaiztiksim", bet turpināsim diskusijas un skatīsimies, kāda būs citu Eiropas Savienības dalībvalstu pieeja attiecībā uz šo jautājumu," skaidroja Līviņa.

Savukārt līdz gada beigām VM izstrādās grozījumus normatīvajos aktos, lai īstenotu daļu no "Alkoholisko dzērienu patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas rīcības plānā" paredzētajiem alkohola reklāmas ierobežojumiem, šodien nolemts Nacionālās alkoholisma ierobežošanas padomes sēdē.

Šodien, lemjot par plānā paredzētajiem pasākumiem 2013.gadā, padome vienojusies primāri pievērsties tiem plāna uzdevumiem, kas saistīti ar alkohola reklāmas ierobežošanu. Viņa sacīja, ka vispirms plānots strādāt pie alkoholisko dzērienu reklāmas aizlieguma vides reklāmās, kā arī ierobežojumiem alkoholisko dzērienu akciju reklāmai. Tāpat iecerēts izvērtēt iespēju aizliegt alkoholisko dzērienu reklāmu televīzijā no plkst.6 līdz 22.

Kā ziņots, valdība pērn decembrī atbalstīja "Alkoholisko dzērienu patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas rīcības plānu 2012.-2014.gadam".

Līdzās stingrākai alkoholisko dzērienu reklāmas ierobežošanai, plānā paredzēta vēl virkne dažādu pasākumu alkohola patēriņa mazināšanai un alkoholisma ierobežošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!