Foto: LETA
Zvērināts advokāts Artūrs Zvejsalnieks uzskata, ka Zatlera Reformu partijas (ZRP) valdes lēmums izslēgt viņu no partijas biedru rindām ir neētisks, jo partija par to viņu nav informējusi.

Zvejsalnieks norādīja, ka pagaidām partijas valdes lēmums ir grūti vērtējams, tomēr tas ir neētisks, jo ar viņu ZRP pārstāvji vēl neesot sazinājušies. "Pagaidāms šāds lēmums nav īsti saprotams, un tie varētu būt arī mēģinājumi mani diskreditēt," sacīja Zvejsalnieks.

Viņu arī esot pārsteidzis tas, ka ZRP noteikusi augstas ētiskās normas, bet šajā gadījumā esot darbojusies aiz muguras un par šādu lēmumu partija viņu nav informējusi. Tāpat viņš uzsvēra, ka laikā, kuru pavadījis kā partijas biedrs, viņam partijas darbība šķitusi dīvaina.

"Iestājos partijā, lai palīdzētu uzlabot situāciju valstī, tomēr mani izslēdza, pat īsti nepaskaidrojot iesmeslu, un pašlaik no medijiem esmu uzzinājies vairāk nekā no ZRP pārstāvjiem, pagaidām man ar partijas pārstāvjiem nav izdevies sazināties," klāstīja Zvejsalnieks.

Viņš pastāstīja, ka citā politiskā spēkā neplāno iestāties.

Zvejsalnieks arī paziņoja, ka iepriekš izskanējusī informācija, ka viņš esot piedāvājis naudu, par kuru nav nekādas skaidrības, neesot patiesa. "Neesmu piedāvājis nekādu V naudu," viņš teica.

Jau vēstīts, ka ZRP valde vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu izslēgt no partijas Zvejsalnieku.

ZRP valde izvērtējusi arī saņemto informāciju par partijas biedru pretendentu Andreja Požarnova un Agra Sūnas iepriekšējo politisko darbību. "Tika nolemts noraidīt viņu kandidatūras uzņemšanai dalībai partijā, jo viņu līdzšinējā darbība rada bažas par atbilstību ZRP darbības principiem," paskaidroja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Portāls "pietiek.com" svētdien ziņoja, ka ZRP plāno lemt par Zvejsalnieka izslēgšanu. ZRP valdes loceklis Reinis Tukišs apstiprinājis, ka par to ir spriests un, visticamāk, jau pirmdien valde varētu pieņemt konkrētu lēmumu par Zvejsalnieku.

"Tas iemesls ir gana vienkāršs – no Zvejsalnieka ir bijuši mājieni parto, ka viņš varētu piedāvāt naudu, par kuru nav nekādas skaidrības, no kurienes tā varētu būt, tikai kaut kādi mājieni. Tie mājieni ir uz Ventspils pilsētas pusi, minēta kaut kāda mistiska "V nauda"," portālam pastāstīja Tukišs.

Zvejsalnieks atzina, ka par iespējamo izslēgšanu nav informēts, un minēto iemeslu nodēvēja par "pilnīgām muļķībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!