Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir vairāki kandidāti Saeimas priekšsēdētāja amatam, tostarp neoficiāli minēti Saeimas deputātu – Andra Bērziņa un Gundara Daudzes vārdi.
ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis portālam "Delfi" atzina, ka pagaidām nosaukt kadas kandidatūras esot pāragri, lai gan medijos tiek spekulēts ar dažādiem variantiem.

Par kandidātu Saeimas spīkera amatam ZZS valde lems sestdien plkst.14.

Zināms, ka kandidāts šim augstajam amatam ZZS jāizvēlas no Saeimas deputātiem ar "cietajiem" mandātiem, turklāt jāņem vērā, ka ZZS deputāts Viktors Ščerbatihs daudz sporto, savukārt deputāts Visvaldis Lācis atsevišķos jautājumos atbalstījis Saeimas opozīciju, līdz ar to izvēle sašaurinās. Savukārt iespējamība, ka tiks virzīts šim amatam kāds ministrs, no koalīcijas partneru puses tiek apšaubīta, jo tas prasītu laiku, savukārt Saeimai pašreizējā situācijā ir jārīkojas maksimāli ātri.

Jau vēstīts, ka Koalīcijas frakcijas sola atbalstīt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) virzītu kandidātu Saeimas spīkera amatam, ja " tā būs profesionāla un pieņemama kandidatūra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!