Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nav "melnās kases", ceturtdien žurnālā "Ir" publicētā intervijā uzsver ZZS valdes loceklis, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Komentējot informāciju par "melni kasi", no kuras 2001.-2006.gadā politiķiem esot izmaksāti septiņi miljoni ASV dolāru, kā bija minēts saistībā ar tā dēvēto Ventspils amatpersonu un Ventspils mēra Aivara Lemberga stipendiātu lietu, Vējonis norāda, ka neko nezina par "melnām kasēm" un stipendiātiem.

Pēc viņa teiktā, viss partijas finansējums ir redzams Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā, kur starp ziedotājiem ir bijis arī Lembergs un viņa pārstāvētās partijas "Latvijai un Ventspilij"  pārstāvji.

"Ja kāds kukuļus ir saņēmis, tad tiesībsargājošās institūcijas, ja tām informācija ir, attiecīgi lems. Jo es par to neko nezinu," norāda Vējonis.

Vējonis arī piekrīt tam, ka ZZS priekšsēdētāja amatā viņam būtu jāzina, ja eksistētu "melnā kase". "Protams, ja kaut kas tāds eksistē, man kā priekšsēdētājam tas būtu jāzina. Bet es neko tādu nezinu, līdz ar to varu viennozīmīgi apgalvot, ka melnā kase vai kukuļi - nu, nav," uzsver Vējonis.

Raksturojot attiecības ZZS, Vējonis min, ka lēmumi apvienībā netiek saskaņoti ar Lembergu. "Katru pirmdienu Liepājas un Ventspils partiju pārstāvji piedalās ZZS valdes sēdē, izsaka viedokli, bet ne tā, ka katrs lēmums tiktu saskaņots," viņš klāsta.

Kā piemēru lēmumam, kas būtu pretējs Lemberga viedoklim, Vējonis min to, ka vienā no Valda Dombrovska valdībām ZZS piekrita uzņemties atbildību par Veselības ministriju.

"Tas bija pilnīgi, kategoriski pretēji Lemberga viedoklim, un tas vienmēr tiek pieminēts kā mūsu - mana un Augusta Brigmaņa - sliktā rīcība, ka mēs uzņēmāmies atbildību par veselības nozari, finanšu ministram neesot no ZZS," stāsta Vējonis.

Jau vēstīts, ka ZZS izvirzījusi Vējoņa kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Atbalstu viņam paudusi arī daļa partijas "Vienotība" deputātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!