Foto: F64
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pasūtītajā pētījumā uz prezidenta amatu konkurence starp trijiem kandidātiem - Valdi Zatleru, Aivaru Lembergu un Ingunu Sudrabu - ir ļoti sīva konkurence.

ZZS līderis Augusts Brigmanis Latvijas Zemnieku savienības kongresā sestdien delegātus informēja, ka par esošo prezidentu Valdi Zatleru balsotu 30,9%, Ventspils mēru Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij") - 26,3%, bet valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu - 24,7% aptaujāto.

Arī ZZS elektorātā cīņa starp šiem trijiem kandidātiem ir ļoti sīva, jo par Lembergu balsotu 69,9% ZZS vēlētāju, par Zatleru - 69,1%, bet Sudrabu - 68,8% apvienības atbalstītāju.

Tomēr Brigmanis uzsvēra, ka "mūsu nostādne vienmēr ir bijusi nemainīga - mēs vienmēr esam bijuši par tautas vēlētu prezidentu un prezidenta pilnvaru palielināšanai ir jāiet roku rokā ar to".

Tādējādi, ņemot vērā pētījumu, ja prezidentu vēlētu tauta, balsis sadalītos ļoti līdzīgi. "Diez vai pirmajā vai otrā kārtā tiktu kāds ievēlēts, tādēļ lielu nozīmi iegūtu vēlēšanu kampaņa un savstarpējā cīņa," atzina Brigmanis.

ZZS līderis atkārtoti uzsvēra, ka viņš savu izvēli ir izdarījis un, ja Zatlers tiks izvirzīts, balsos par viņu. Brigmanis arī norādīja, ka ZZS iepriekšējās Saeimas laikā ievēlēja Zatleru.

"Ar mūsu balsīm viņš ir Valsts prezidents, arī iekšēji mūsu attieksme pret viņu nav mainījusies, bet frakcijā divas trešdaļas ir jaunie deputāti, viņi vēlas iepazīties ar Zatleru, grib tikties ar kandidātiem," klāstīja Brigmanis, vēršot uzmanību, ka apvienību veido četri politiskie spēki. Tikai pēc tam Saeimas frakcija nosvērsies par to, kuru kandidātu ZZS atbalstīs, norādīja Brigmanis.

"Valsts prezidentu ievēlēsim. Kurš tas būs, to rādīs tālākie notikumi," noslēdza ZZS līderis.

Pētījumu pēc ZZS pasūtījuma veica "Latvijas Fakti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!