Viena no valdības koalīcijas partijām, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) rosina samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi individuālajiem uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām no 26% uz 15%.

Tāpat "zaļie zemnieki" aicina paaugstināt ar IIN neapliekamo summu no 2000 uz 4000 latiem, atļaut zemnieku saimniecībām pārreģistrēties kā uzņēmumu ienākumu nodokļu maksātājiem bez pašreiz spēkā esošā nosacījuma  -vismaz 200 000 latu apgrozījums no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskatāmajā gadā.

Visbeidzot, ZZS aicina nepakļaut ieņēmumus no atbalsta maksājumiem valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu aprēķināšanai.

ZZS pauž, ka tādā veidā būs palīdzēts lauksaimniekiem, kas cietuši nodokļu reformu dēļ. Partija sola, ka jau pirmdien par to runās iknedēļas valdību veidojošo partiju sanāksmē.

ZZS atgādina, ka šogad IIN likmi saimnieciskās darbības veicējiem paaugstināja no 15% uz 26%. Savukārt ar nodokli neapliekamo summu samazināja no 4000 uz 2000 latu.

Šīs ir tikai vienas no daudzajām reformām nodokļos, kas kopš pagājušās vasaras ir skārušas nodokļu maksātājus. Viņu vidū ne tikai zemniekus un uzņēmējus, bet arī citus Latvijas iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!