Finanšu likstu vajātās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kontā šogad ziedoti 600 latu, savukārt ZZS ietilpstošajām partijām - Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) un Latvijas Zaļajai partijai (LZP) - kopā atvēlēti četri ar pusi tūkstoši latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājas lapā publiskotā informācija.
100 latu ZZS šogad atvēlējusi savienības līdere Ingrīda Ūdre un tādu pašu apaļu summu ZZS ziedojusi Ūdres palīdze sabiedrisko attiecību jautājumos Dina Balode, kā arī LZS līderis un ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Kopumā ZZS šogad ziedoti 600 latu.

Tieši tikpat lielu vienīgo ziedojumu 600 latu apjomā no LZP līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka saņēmusi Zaļā partija.

Krietni dāsnākus ziedojumus šogad saņēmusi arī skaitliski kuplāk pārstāvētā LZS, kuras kontā deviņu mēnešu laikā ieskaitīti nepilni 4000 latu. Dāsnākie ziedotāju vidū ir partijas līderis Brigmanis, kurš LZS atvēlējis 1607 latus, a/s "Liepājas cukurfabrika" - 1000 latu, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze - 260 latu.

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja konstatētajiem nelikumīgajiem ziedojumiem ZZS 75 000 latu apjomā savienība nav saņēmusi finansiālu atbalstu no ziedotājiem, savukārt tikai 16 lati ienākuši LZS kontā.

Lai gan savienība un tajā pārstāvētās partijas atzīst, ka nelikumīgi saņemto ziedojumu atmaksai nepieciešamo līdzekļu partijas kasē nav, Brigmanis apliecināja, ka gadījumā, ja tiesa pierādīs ZZS vainu un liks šo naudu atmaksāt, savienība to noteikti darīs.

ZZS līderi jau iepriekš pauduši pārliecību, ka šādā gadījumā lūgs partijas atbalstītāju un ziedotāju finansiālu palīdzību.

8.Saeimas vēlēšanās par ZZS nobalsoja 93 759 Latvijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!