Foto: LETA

Pirmdien Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde izskatīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas kandidatūru veselības ministra amatam, un lems par viņas virzīšanu tam, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Taujāts, vai ir vēl kādi citi pretendenti uz veselības ministra amatu, Krauze sacīja, ka šobrīd viņam nav zināms, ka būtu vēl kāds cits kandidāts nosaukts.

Viņš skaidroja, ka par valdes lēmumu tiks informēti koalīcijas partneri un lietas tiks virzītas uz priekšu, lai, labākajā gadījumā, jau ceturtdien amatā varētu apstiprināt jauno veselības ministru.

Jau ziņots, ka Latvijas Zaļā partija (LZP) Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir piedāvājusi veselības ministra amatam virzīt Čakšas kandidatūru, liecina neoficiālā informācija.

LZP politiķi pagaidām atturas no komentāriem šajā jautājumā, uzsverot, ka lēmums par to, kam jābūt veselības ministra amata kandidātam, ir jāpieņem Ministru prezidentam.

Koalīcijas partneri norāda, ka nekomentēs kandidātus līdz viņu oficiālai nosaukšanai.

Čakša apliecināja, ka viņai bijusi saruna ar premjeru, kurā pārrunāts redzējums par veselības nozari. Viņa apstiprināja, ka ir uzrunāta veselības ministra amatam un ir tikusies ar Kučinski, lai pārrunātu redzējumus, sīkāku informāciju pagaidām nesniedzot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!