Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) jaunajā valdībā virzīs četrus jau esošos ministrus, pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidenta premjera amata kandidātu Ivaru Godmani žurnālistiem paziņoja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.
Viņš norādīja, ka gadījumā, ja jaunajā valdībā iesaistīsies partija "Jaunais laiks" (JL), ZZS gatava atteikties no izglītības un zinātnes ministra amata, saglabājot zemkopības, labklājībās, vides un e-lietu ministra portfeļus. Savukārt, ja JL nebūs nākamajā valdībā, ZZS vēlas saglabāt arī izglītības un zinātnes ministra portfeli, šim amatam virzot līdzšinējo ministri Baibu Rivžu.

ZZS arī neatbalstīs JL priekšnosacījumus kopīgas valdības veidošanai, jo pēc Brigmaņa domām, šie priekšnosacījumi nav ZZS aktuāli. Pēc tikšanās ar ZZS arī Godmanis žurnālistiem atzina, ka neredz iespēju atbalstīt JL ierosinājumus, kas iesniegti "kategoriskā formā". "Tādā formā, kā viņi iesniedza, es arī neatbalstu," sacīja Godmanis, gan pagaidām neatklājot, vai šie priekšnosacījumi būs par iemeslu tam, ka JL neiesaistīsies jaunās valdības veidošanā.

"Delfi" jau ziņoja, ka JL pagaidām vēl nav paudusi skaidru gatavību darboties jaunajā valdībā, kā priekšnosacījumu tam izvirzot virkni prasību, daļa no kurām esot jāīsteno vēl pirms valdības apstiprināšanas, piemēram, grozījumi Krimināllikumā, kas paredz iespēju atbrīvot no atbildības personas, kas palīdzējušas atklāt smagus un ļoti smagus noziegumus. Tāpat JL vēlas, lai partijas pārstāvji tiktu iekļauti Rīgas domes valdošajā koalīcijā. Visbeidzot, JL gribētu, lai jaunā valdība tiktu veidota "no baltas lapas", paredzot frakcijām tiesības izvēlēties atbildības sfēras proporcionāli to pārstāvniecības lielumam, izvēli sākot ar lielāko Saeimā pārstāvēto frakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!