Foto: Publicitātes foto
Biedrības "OPEN Radošais centrs" veidotājs Edijs Klaišis stāsta par atbalsta sniegšanu jauniešiem, kuri savu ikdienu pavada ielās, un nepieciešamību izglītot sabiedrību sociālajos jautājumos.

Darba sociālajā nozarē netrūkst – par "OPEN radošo centru" pirmsākumiem un to attīstību līdz šim.

Noskaties un uzzini, kādēļ vispār ir nepieciešami radošie centri un ar ko tie atšķiras no citām sociālajām iestādēm. Ko par radošajiem centriem domā paši jaunieši?

Nenovērsies! Ieklausies un esi informēts par to, kā sabiedrība var palīdzēt jauniešiem, kuri ir nonākuši krīzes situācijās.

Īsti un sāpīgi cilvēkstāsti mums apkārt – kāda ir pieredze saskaroties ar jauniešiem, kuri aiziet no mājām.

Ieskaties, ar ko jaunieši un centru darbinieki saskaras ikdienā – par sabiedrības neiecietību un nepieciešamību izglītot sociālajos jautājumos.

Ja esi nonācis dzīves situācijā, kad nepieciešama palīdzība, atceries – vērsties pēc palīdzības nav vājuma pazīme, bet gan gluži otrādi! Ja dzīvē ir kas atgadījies, šeit tev palīdzēs: Pusaudžu resursu centrs, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija, Centrs "Dardedze", Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes", Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centrs (palīdzība jauniešiem no 12-25 g.), Mentoru programma, "OPEN Radošie centri" Rīgā un citur Latvijā, "Resiliences" centrs, Rīgas jauniešu centrs "Kaņieris", Centrs "House of hope" Liepājā, Centrs "Valdardze", Vidzemes reģiona ģimeņu atbalsta centrs "Smiltene", Latgales Reģionālais atbalsta centrs "Rasas pērles".

Sabiedrības informēšanas kampaņa "Nenovērsies! Atbalsti un iesaisties! Resocializācija ieslodzītajām un sodu izcietušajām personām" tiek īstenota projekta "Resocializācijas sistēmas efektivitātes paaugstināšana" ietvaros ar Eiropas Sociālā fonda finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!