Foto: DELFI

Rīgas vicemērs Andris Ameriks piektdien paziņoja par sabiedriskas organizācijas "Gods kalpot Rīgai!" dibināšanu. Paredzēts, ka tā jau martā pārtaps par partiju un startēs nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

Uz sabiedriskās organizācijas dibināšanas pasākumu ieradušies kādreiz no LPP/LC ievēlētie Rīgas domes (RD) deputāti, viņu vidū Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Vjačeslavs Stepaņenko, Jānis Šmits, kā arī pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, domes struktūru darbinieks Ainars Baštiks, Izglītības departamenta vadītājs Guntis Helmanis un citi.

Aģentūra BNS novēroja, ka pasākumā ieradušies arī kultūras, radošās inteliģences, izglītības, sporta, uzņēmējdarbības pārstāvji, viņu vidū – Kultūras akadēmijas rektors Jānis Siliņš, Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, kordiriģenti Romāns Vanags un Ints Teterovskis, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un vēl citi.

Ameriks organizācijas dibināšanā sacīja, ka katru no klātesošajiem ir uzrunājis un kopīgi meklētas iespējas, kā uzlabot Rīgu. Ņemot vērā kārtību, kāda esot valstī, viņš visus aicinājis kopā, lai "mēs kā domubiedri sākam veidot jaunu organizāciju Rīgai".

"Tā nav ar pašmērķi noteikt valsts varu vai Saeimas pārstāvniecību, mēs runājam par to, ko varam izdarīt savā pilsētā," norādīja Ameriks.

"Jūs esat tie, kuri ar savu darbu pierādījuši, ka esat pilsētas patrioti. Mums visiem ir viens vienojošais ‒ mēs mīlam savu pilsētu. Sākot veidot šo organizāciju, tās mērķis ir kļūt par lielu partiju. Tā būtu, no vienas puses, ar politisko kodolu, bet, no otras puses, ar domubiedriem, kuri katrs ar savu klātbūtni parāda savu kopējo gatavību izdarīt vairāk," teica politiķis.

Viņš uzsvēra, ka liela daļa klātesošo pasākumā nebūs topošās partijas biedri.

Topošā politiskā organizācija būšot vērsta uz darbību konkrētā pašvaldībā, kas būtu tuvāk cilvēkiem. Organizācija ideoloģiski pārstāvēšot rīdziniekus neatkarīgi no viņu tautības.

Jau vēstīts, ka līdz ar partijas LPP/LC, kurā līdz šim darbojās Ameriks, darbības izbeigšanu ir sākts likvidācijas process, par ko liecināja publikācija laikrakstā "Latvijas Vēstnesis". LPP/LC biedri par partijas likvidēšanu nobalsoja kongresā 1.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!