Foto: DELFI

Rīgas Austrumu slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" darbinieki savākuši pie slimnīcas teritorijas izmētātos asins analīžu stobriņus, bet slimnīcas pārstāve Dace Kārkliņa portālam "Delfi" uzsvēra, tie nav nākuši no slimnīcas.

Kārkliņa uzsvēra, ka slimnīcā ir stingri noteikumi, kā tiek uzglabāti un vēlāk utilizēti bīstamie atkritumi. Tos glabājot speciālos konteineros, bet vēlāk firma, kas nolīgta šādam mērķim, tos aizved. Nepiederošiem cilvēkiem pieeja analīzēm ir liegta.

Taču, ņemot vērā to, ka asinsanalīžu stobriņi ir bīstamie atkritumu, slimnīcas darbinieki, lai pasargātu cilvēkus, tos savākuši un nodevuši iznīcināšanai. To, no kurienes stobriņi radušies, Kārkliņa nevarēja pateikt, nepieļaujot iespēju, ka tie iznesti no slimnīcas.

Kārkliņa arī skaidroja, ka vieta, kur tie atrasti, nav slimnīcas teritorija, bet pieder privātpersonām. Viņa arī pastāstīja, ka tur nereti notiek dažādas nekārtības, piemēram, kūlas dedzināšana un jauniešu ālēšanās, nereti turp dodas arī policija, iztrenkājot kārtības traucētājus.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ceturtdien pēcpusdienā grāvī netālu no slimnīcas ēkas mētājas vairāk nekā 50 stobriņu ar asins analīzēm. Vairāki stobriņi bija saplēsti. Pacientu personīgos datus uz stobriņiem salasīt gan būtu grūti, uz viena bija salasāms kāds datums – 2010.gada 22.marts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!