Foto: LETA
Rīgas domes deputāts Viktors Nikolajevs (SC), kurš 12.jūlijā izslēgts no apvienības "Saskaņas centrs" Rīgas domes frakcijas un 14.jūlijā atsaukts no pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes locekļa amata, trešdien tiks izslēgts no apvienības "Saskaņas centrs" (SC), sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Kā ziņots, 20.jūlijā Nikolajevs iesniedza sūdzību Ušakovam par, viņaprāt, pretlikumīgu un nepamatotu atsaukšanu no "Rīgas namu pārvaldnieka" valdes locekļa amata, kā arī par godu un cieņu aizskarošu ziņu publicēšanu, informēja deputāts.

"Devu Ušakovam piecas dienas, lai atbildētu uz manu sūdzību, pēc tam iešu uz tiesu," teica Nikolajevs un paskaidroja, ka atbildi lūdzis sniegt konkrētā laika posmā, jo lēmumu tiesā varēs apstrīdēt tikai mēneša laikā pēc tā pieņemšanas.

Savukārt Ušakovs pirmdien sacīja, ka saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem pašvaldība oficiālu atbildi var sniegt 30 dienu laikā un Nikolajeva pretenzijas steidzamības kārtā nav plānots izskatīt. Toties trešdien deputāts tiks izslēgt no partijas "Saskaņas centrs", teica Ušakovs.

"Lēmums atstādināt Nikolajevu no valdes amata ir pieņemts apzināti, viņš var vērsties tiesā un pārliecināties, ka viņa rīcība "Rīgas namu pārvaldniekā" nav bijusi likumīga," paskaidroja pašvaldības priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Ušakovs 14.jūlijā noturēja "Rīgas namu pārvaldnieka" dalībnieku sapulci, kurā tika pieņemts lēmums uzņēmuma valdes locekli Nikolajevu atsaukt no amata un izslēgt no apvienības "Saskaņas centrs" Rīgas domes frakcijas.

Nikolajevs izslēgts par pilnvaru pārkāpšanu, pienākumu nepienācīgu izpildi, kaitējuma nodarīšanu sabiedrības interesēm un uzticības zaudēšanu.

Nikolajevs vienpersoniski ir apstiprinājis vairāku iepirkumu dokumentācijas, nesaskaņojot tās ar citiem valdes locekļiem, tāpat vairākas reizes vienpersoniski pieņēmis lēmumus par iedzīvotāju parādu samazināšanu, nesaskaņojot tos ar pārējiem valdes locekļiem.

Par Nikolajeva darbībām dalībnieku sapulcē ziņojuši pārējie uzņēmuma valdes locekļi.

12.jūlijā notika apvienības "Saskaņas centrs" Rīgas domes frakcijas sēde, kurā tika pieņemts lēmums par Rīgas domes deputāta Viktora Nikolajeva izslēgšanu no frakcijas saistībā ar viņa destruktīvo darbību.

Nikolajevs šos pārmetumus noraidīja, sakot, ka viņš nekad nav bijis kādas iepirkumu komisijas sastāvā un neesot parakstījis nevienu iepirkuma līgumu. Savukārt par parādu atlaišanu nekādā gadījumā nevarot būt runas, jo tas būtu pretlikumīgi, teica Nikolajevs.

"Pārkāpumi nav bijuši, tās ir muļķības," uzskata deputāts. Sūdzības tekstu Nikolajevs pagaidām neatklāj, taču pirmdien sacīja, ka tos publiskos pēc nedēļas, ja no Ušakova nesaņems atbildi.

Patlaban Nikolajevam ir darbnespējas lapa, jo visu pārdzīvojumu dēļ radušās veselības problēmas. Viņš gan atzina, ka Ušakova lēmumi viņam nav bijis pārsteigums, jo dienu iepriekš par to esot ticis informēts no citiem avotiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!