Foto: Itar-Tass/Scanpix
Turpinot Rīgas skolu tīkla optimizāciju, plānots apvienot vēl dažu skolu administrācijas – Rīgas 62. vidusskolu pievienos 25. vidusskolai un Rīgas Šampētera vidusskolu – Rīgas 53. vidusskolai, informēja Rīgas domē.

Skolēni turpinās mācīties tajās pašās skolu ēkās. Skolu apvienošanu jau ir saskaņojusi Izglītības un zinātnes ministrija, jo tā ļauj ietaupīt administratīvās izmaksas.

Ir sagatavots arī Rīgas domes lēmumprojekts par Rīgas 63. bērnudārza pievienošanu Rīgas Ezerkrastu vidusskolai. Šī pirmsskolas izglītības iestāde, kuru apmeklē tikai 22 bērni, atrodas nepiemērotā ēkā, turklāt uz privātas zemes. Rīgas Ezerkrastu vidusskolā, kas arī ģeogrāfiski atrodas vistuvāk 63. bērnudārzam, jau darbojas pirmsskolas grupas, un ir brīvas telpas, kurās iespējams nodrošināt šo pakalpojumu tiem bērniem, kas apmeklē 63. pirmsskolas izglītības iestādi.

Izglītības iestāžu apvienošanu vēl vērtēs Izglītības, kultūras un sporta komiteja, bet galīgos lēmumus pieņems Rīgas dome.

Jau ziņots, ka pērn Rīgas dome jau nolēma apvienot un likvidēt vairākas skolas un bērnudārzus. Piemēram, Rīgas 43. bērnudārzu pievienoja Rīgas 36. bērnudārzam, likvidēja Rīgas 35. bērnudārzu, kuru pievienoja Rīgas 94. bērnudārzam. Natālijas Draudziņas ģimnāzijas un Rīgas 99. vidusskolas reorganizācijā abas iestādes apvienotas, izveidojot skolu ar jaunu nosaukumu - Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola. Reorganizētas arī vairākas citas izglītības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!