Foto: LETA

Rīgas vicemērs Andris Ameriks neatbalsta seksuālo minoritāšu pieteikto praida gājienu galvaspilsētā, norādot, ka tā vietā līdzīgi kā iepriekš varētu rīkot pasākumu slēgtajā teritorijā – Vērmanes dārzā, intervijā "Latvijas Avīzei" paudis Ameriks.

"Divi gadi bija miers, bet nu atkal saņemts praida rīkotāju iesniegums. Uzskatu, ka seksuālajām minoritātēm pa ielu nebūtu jāstaigā, jo tas rada diskomfortu citiem cilvēkiem. Otrkārt, jātērē lieli līdzekļi, lai šādu gājienu apsargātu," klāstījis Ameriks.

"Ja citādi nevar iztikt, lai ir viena slēgta teritorija, kur šie interesenti sanāk kopā – kā pagājušoreiz Vērmanes dārzā. Ja viņi grib, lai tur pulcējas. Pēc pašreizējā likuma pašvaldība tikai pieņem pieteikumus par pasākumiem, nevis atļauj vai aizliedz tos. Ierobežot sarīkojumu var tad, ja attiecīgi dienesti ziņo, ka to dēļ celsies lielas problēmas vai nekārtības," paudis vicemērs.

Jau vēstīts, ka "Mozaīka" Rīgas domē iesniegusi pieteikumu šā gada 2.jūnijā rīkot gājienu un sapulci, lai svinētu sabiedrības daudzveidību, pievērstu uzmanību seksuālo minoritāšu stāvoklim Latvijā, kā arī pieprasītu vienlīdzīgas tiesības visām sabiedrības grupām, piemēram, veicot izmaiņas partnerattiecību likumā un dodot tiesības Latvijā reģistrēt viendzimuma partnerattiecības.

Plānots, ka "Mozaīka" 2.jūnijā plkst.13 pulcēsies pie nama Ģertrūdes ielā 33, savukārt plkst.14 pasākuma dalībnieki dosies gājienā pa Ģertrūdes ielu līdz Tērbatas ielai, tālāk - līdz Elizabetes ielai, pa Elizabetes ielu līdz Krišjāņa Barona ielas krustojumam pie ieejas Vērmanes dārzā. Pasākums turpināsies Vērmanes dārzā, kur pie estrādes notiks sapulce.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 650 cilvēku, tostarp arī no Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm.

Rīgas domē pasākums pieteikts likumā noteiktajā kārtībā, taču par tā atļaušanu vai aizliegšanu pašvaldība lems, kad tuvosies tā norises laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!