Foto: LETA
Partija "Latvijas attīstībai" ir oficiāli iesniegusi Jūrmalas nodaļas vēlēšanu programmu pilsētas attīstībai. Viens no uzdevumiem, kuru ievēlēšanas gadījumā tā apņemas izdarīt, ir izsolīt iepriekšējā pašvaldības vadītāja Gata Trukšņa iegādāto ķēdi, ko uzskata par bezgaumīguma un nesaimnieciskuma simbolu.

2012. gadā par Jūrmalas nodokļu maksātāju naudu tā laika Jūrmalas mērs Gatis Truksnis iegādājās zelta ķēdi, kuras vērtība bija 3000 latu (4268 €). Truksnis toreiz norādīja, ka amata ķēde, kuras iegādes lietderību paskaidrot pieprasīja pat Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, ir nepieciešama reprezentatīviem nolūkiem, jo tā ir atribūts, kas paceļ nozīmību, tiekoties ar Valsts prezidentu un citām svarīgām personām.

"Šī ķēde ir simbols tam, kā cilvēks uztver varu. Ja Tu esi ieradies savā amatā, lai kalpotu, ķēdi vienmēr mēģināsi kārt kaklā pilsētas iedzīvotājam. Savukārt, ja ķēdi kar kaklā sev, tad arī skaidri norādi, kurš ir kungs un kurš kalps," savās pārdomās dalās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs un Jūrmalas mēra amata kandidāts Gatis Zamurs.

Partijas "Latvijas attīstībai" biedri vēlas ne tikai ieviest jaunas un līdz šim pilsētā nerealizētas idejas, bet arī sakārtot un uzlabot esošās varas iesāktos darbus, kuri paveikti neprasmīgi. Esam pārliecināti, ka šādi simboli palielina plaisu starp varu un sabiedrību, veicina neuzticēšanos un nevēlēšanos iesaistīties. Katrs redz, ka Jūrmalas mērs nav tāds pats, kā Jūrmalas iedzīvotāji. 21. gadsimtā šādām regālijām ir vieta muzejos un privātās kolekcijās.

"Pompozās ķēdes iegāde par pilsētnieku naudu ir bijis īpaši neglīts žests no tā brīža domniekiem. Uzskatu, ka šī ķēde ir jāizsola un visi iegūtie līdzekļi ir jāvelta labdarībai. Ķēdes izsolīšana pieliks punktu līdzšinējām pilsētas vadības metodēm, kuras bijušas apšaubāmas un bezgaumīgas," norāda Zamurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!