Foto: LETA

Partija "Progresīvie" uzskata, ka kārtējais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apmeklējums un dokumentu izņemšana Jūrmalas domē ir neatgriezeniski iedragājusi Jūrmalas domes deputāta, bijušā domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) reputāciju. Pēc partijas domām, bijušā Jūrmalas mēra figurēšana aizdomās turamā statusā divos kriminālprocesos, kā arī nemitīgie skandāli, kas pavada Jūrmalas domes lēmumus, grauj investīciju vidi Jūrmalā.

"Trukšņa vēlme glābt savu politisko karjeru, paliekot amatā uz jūrmalnieku nākotnes rēķina, nav nekas jauns. Dāsni iepirkumu līgumi divos gados Jūrmalas budžetā ir radījuši 25 miljonu eiro deficītu, kā segšana katrai Jūrmalas ģimenei izmaksās 1320 eiro," pauž partijas "Progresīvie" Jūrmalas nodaļas valdes locekle Anda Vītola.

"Ja parādus vēl varētu atmaksāt, piesaistot pilsētai ievērojamas investīcijas, tad jūrmalniekiem vēl būtu cerības. Taču, Jūrmalas domei atkārtoti nonākot KNAB uzmanības centrā, arvien vairāk mazinās iespējas ienākt jaunām investīcijām un darba vietām. Saskaņā ar Jūrmalas domes gada pārskatu, divu gadu laikā likvidēto uzņēmumu skaits Jūrmalā ir pieaudzis četrkārtīgi," uzsver Vītola.

Partijas valde uzskata, ka situācija Jūrmalas domē ir sasniegusi kritisko punktu. "Gatim Truksnim un viņa aizstāvjiem no Zaļo un zemnieku savienības laiks pazust no Jūrmalas domes," pārliecināti kreisi centriskās partijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!