Foto: LETA
Partiju izveidotajos sarakstos pašvaldību vēlēšanu balsstiesīgie ieviesuši būtiskas korekcijas – no saraksta augšgala kandidātus pārvietojot uz zemākām vietām, tikmēr citus no zemākajām paceļot uz augstākām vietām. Portāls "Delfi" vēsta, kuri lielo pilsētu deputāta amata kandidāti svītroti visaktīvāk.

Kā ziņots, pašvaldību vēlēšanās 3. jūnijā piedalījās 50,41% jeb 727 839 balsstiesīgie.

Tāpat vēstīts, ka šonedēļ visu Latvijas pašvaldību vēlēšanu komisijas ir apstiprinājušas vēlēšanu galīgos rezultātus.


Foto: LETA

Daugavpilī pašvaldību vēlēšanās ar minimālu pārsvaru uzvarējusi valdošā Latgales partija, kas ieguvusi par 113 balsīm vairāk nekā partija "Saskaņa".

Par Latgales partiju balsis Daugavpilī atdeva 28,57% iedzīvotāju, savukārt par "Saskaņu" nobalsoja 28,16% vēlētāju. Par Mūsu partiju vēlēšanās nobalsojuši 19,34% vēlētāju. Pārējās 10 partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

No domē iekļuvušās Latgales partijas visbiežāk izsvītrots saraksta trešais numurs – līdzšinējais domes deputāts Vladislavs Bojarūns. Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publicētā informācija, viņš domē nav ticis. Virkni svītrojumu saņēmusi arī Daugavpils pilsētas domes Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Helēna Soldatjonoka, kura sarakstā startēja ar ceturto numuru. Viņa domē ir iekļuvusi.

No partijas "Saskaņa" saraksta visvairāk svītrojumu saņēmusi SIA "Stream Labs" Mārketinga departamenta vadītāja Marjana Ivanova-Jevsejeva, taču viņa domē ir ievēlēta. Viņai pa pēdām seko vairāku uzņēmumu direktors Aleksandrs Barbakadze. Viņam domē nav izdevies iekļūt.

No Daugavpils domē iekļuvušās Mūsu partijas visvairāk svītrojumu saņēmusi partijas priekšsēdētāja Līvija Jankovska. Lai gan kandidāti izsvītrojuši teju septiņi simti balsstiesīgo, viņa domē tikusi. Arī partijas valdes loceklis Mečislavs Truskovskis saņēmis daudz svītrojumu, turklāt domē nav iekļuvis.

No domē neiekļuvušajām partijām vistuvāk 5% barjerai bija partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Krievu savienības saraksti. Partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" saņēmusi 4,31% lielu vēlētāju atbalstu. No partijas saraksta visvairāk svītrojumu saņēmis ar otro numuru startējušais SIA "Rīgas ūdens" valdes loceklis Vitālijs Aizbalts.

Tikmēr no Latvijas Krievu savienības, kas saņēma 4,29% lielu vēlētāju atbalstu, visaktīvāk svītrots partijas otrais numurs – Aleksandrs Ļivčaks.

Lai gan par partiju "No sirds Latvijai" balsoja mazāk vēlētāju nekā par iepriekš minētajām – 3,51% Daugavpils vēlētāju, tur kandidāte Svetlana Lonska izsvītrota 235 reizes, kas ir vairāk nekā citu partiju "svītrojumu līderiem".


Foto: LETA

Vairāk par 5% balsu Jēkabpilī ir ieguvuši deviņi saraksti: Jēkabpils reģionālā partija – 22,52%, "Saskaņa" – 16,68%, Latvijas Zaļā partija – 14,49%, Latvijas Reģionu apvienība – 7,88%, "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" – 7,63%, Latvijas zemnieku savienība – 7,6%, partija "KPV LV" – 7,03%, "Gods kalpot mūsu Latvijai" – 6,34% un Latgales partija – 5,16%.

No Jēkabpils reģionālās partijas saraksta visaktīvāk svītrota skolotāja Jekaterina Grahoļska-Krjukovska un Jēkabpils 2. vidusskolas direktors Aleksandrs Deinis. Abi kandidāti domē nav tikuši.

"Saskaņas" vēlētāji aktīvi svītrojuši SIA "MK Dizains" rīkotājdirektoru Sergeju Semjonovu un līdzšinējo domes deputātu Broņislavu Ivanovski. Lai gan Ivanovskis startējis ar otro numuru un Semjonovs ar piekto numuru, neviens no viņiem domē nav ticis.

No Latvijas Zaļās partijas saraksta visaktīvāk svītrota Jēkabpils pensionāru apvienības "Sasaiste" valdes locekle Velga Novika un vairāku uzņēmumu priekšsēdētājs Juris Saldaks. Abi kandidāti domē nav tikuši.

Tikmēr no Latvijas Reģionu apvienības pie visvairāk svītrojumu ticis un domē ievēlēts vairāku uzņēmumu valdes loceklis Mārtiņš Svilis. No "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" saraksta visvairāk svītrots 12. klases skolnieks Matīss Vasilis, viņš domē nav iekļuvis.

No Latvijas Zemnieku savienības saraksta visaktīvāk svītrots Jēkabpils Sociālā dienesta vadītājs Juris Tužikovs, viņš pašvaldībā nav iekļuvis. Savukārt no partijas "KPV LV" saraksta visbiežāk svītrota Jēkabpils Uzņēmēju biedrības administratīvā direktore Linda Miezīte. Arī viņa pašvaldībā nav iekļuvusi.

No "Gods kalpot mūsu Latvijai" visvairāk svītrojumu saņēmis un domē nav iekļuvis SIA "MK Dizains" valdes loceklis Viktors Semjonovs, kurš startējis arī no "Saskaņas" saraksta. No Latgales partijas visnaskāk svītrots pašnodarbinātais Juris Petrovs. Arī viņš domē nav iekļuvis.


Foto: LETA

Jelgavā 5% barjeru kopumā ir pārvarējušas sešas partijas: Zaļo un zemnieku savienība – 41,54%, "Saskaņa" – 19,62%, "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" – 11,84%, "Vienotība" – 9,05%, Latvijas Reģionu apvienība – 8,45% un "KPV LV" – 5,4%.

No Zaļo un zemnieku savienības visaktīvāk svītrots bezdarbnieks Ēriks Zaporožecs, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Jelgavas reģionālās nodaļas vadītāja Dace Olte un "Latvijas Valsts mežu" padomes locekle Irina Pilvere. No šiem kandidātiem domē ievēlēta tikai Olte.

Partijas "Saskaņa" vēlētāji visaktīvāk svītrojuši līdzšinējo domes deputātu Valentīnu Grigorjevu un sabiedrisko darbinieci Viktoriju Rubiku. Neviens no viņiem domē nav iekļuvis.

No Nacionālās apvienības visaktīvāk svītrots saraksta līderis un līdzšinējais domes priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Strods, viņš gan domē ir iekļuvis. Otrais svītrotākais kandidāts no saraksta ir Jelgavas lietuviešu biedrības vadītājs Aļģimants Burba, kurš domē netika ievēlēts.

Partijas "Vienotība" atbalstītāji aktīvi svītrojuši otro saraksta līderi – līdzšinējo domes deputātu Andri Tomašūnu, viņš domē nav iekļuvis. Tāpat aktīvi svītrota Jelgavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes "Lācītis" vadītāja Sandra Nāckalne, arī viņa pašvaldībā nav iekļuvusi.

No Latvijas Reģionu apvienības saraksta svītrots hokeja treneris Vladimirs Parhomenko un no "KPV LV" saraksta – jurista palīgs Ruslans Baņņikovs. Abi domē nav tikuši.


Foto: LETA

Jūrmalā 30,77% vēlētāju nobalsojuši par Zaļo un zemnieku savienību, 21,28% vēlētāju par "Tev, Jūrmalai" un Jaunās konservatīvās partijas apvienoto sarakstu, 18,32% vēlētāju par "Saskaņu", bet 10,61% vēlētāju par "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

No Zaļo un zemnieku savienības saraksta visbiežāk svītrots parlamentārietis Romāns Mežeckis un saraksta līderis Gatis Truksnis. No viņiem domē iekļuvis Truksnis.

Savukārt no "Tev, Jūrmalai" un Jaunās konservatīvās partijas apvienotā saraksta visaktīvāk svītrota ārste Dzintra Homka un vairāku biedrību valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Visockis. Abi kandidāti domē nav tikuši.

"Saskaņas" atbalstītāji visbiežāk izsvītrojuši SIA "Ekaston Properties" valdes locekli Alekseju Ovodu un līdzšinējo domes deputāti Larisu Loskutovu. No abiem svītrotākajiem kandidātiem domē tikusi Loskutova.

No Nacionālās apvienības saraksta balsstiesīgie aktīvi svītrojuši ar trešo numuru startējušo vairāku uzņēmumu priekšsēdētāju Aigaru Tampi, tāpat aktīvi svītrots Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvis Pēteris Leiškalns. Neviens no abiem kandidātiem domē nav ticis.

No domē neiekļuvušajām partijām vistuvāk 5% barjerai bija partija "Vienotība", tā ieguva 3,66% lielu vēlētāju atbalstu. No "Vienotības" saraksta visnaskāk svītrots ārsts Juris Iļjenkovs.


Foto: LETA

Liepājas partiju atbalstījuši 31,26% Liepājas vēlētāju, Latvijas Reģionu apvienību – 29,15%, savukārt par "Saskaņu" nobalsojuši 19,58% vēlētāju.

No Liepājas partijas svītrotākais ir tās līderis un līdzšinējais pilsētas mērs Uldis Sesks, kuram gan tas nav bijis šķērslis iekļūt domē. Tāpat vēlētāji aktīvi svītrojuši futbola komandas "Liepāja" valdes priekšsēdētāju Māri Verpakovski, arī viņš ticis domē.

Latvijas Reģionu apvienības vēlētāji Liepājā visbiežāk nosvītrojuši SIA "Īpašumu risinājumi" valdes locekļa Kirila Polovenko un SIA "Agamiks" vadītāja Modra Šveiduka vārdu. Neviens no šiem kandidātiem domē nav ticis.

No "Saskaņas" saraksta visbiežāk svītrots ar otro numuru startējušais "Saskaņas" Liepājas nodaļas valdes loceklis Indulis Jankovskis, tāpat aktīvi svītrots SIA "Riettransserviss" valdes loceklis Ruslanas Terentjevas. Abi kandidāti domē nav tikuši.

Vistuvāk 5% barjerai bija "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", no šī saraksta visaktīvāk svītrots Nacionālās apvienības Liepājas nodaļas vadītājs Artūrs Butāns.


Foto: LETA

"Saskaņa" Rēzeknē guvusi vislielāko vēlētāju atbalstu. Par šo partiju nobalsojuši 59,03% vēlētāju. Tai seko Latgales partijas, "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotības" apvienotais saraksts ar 12,18% lielu vēlētāju atbalstu.

Savukārt par sarakstu "Vienota Rēzekne" nobalsojuši 6,52% vēlētāju, savukārt par Zaļo un zemnieku savienību nobalsojuši 7,6% Rēzeknes balsstiesīgo.

"Saskaņas" vēlētāji visaktīvāk svītrojuši saraksta trešo numuru Andreju Rešetņikovu, līdzšinējo domes priekšsēdētāja vietnieku. Par spīti daudzajiem svītrojumiem, viņš domē ir ievēlēts. Otrs visbiežāk svītrotais no "Saskaņas" saraksta ir režisors Andris Ušpelis. Viņš gan pašvaldībā nav ticis.

No Latgales partijas, "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotības" apvienotā saraksta visnaskāk svītrota darba aizsardzības speciāliste Jeļena Stepule. Nedaudz mazāk svītrojumu saņēmis Rēzeknes Tehnoloģiju augstskolas projektu koordinators Māris Igavens. Abi kandidāti domē nav tikuši.

Zaļo un zemnieku savienības vēlētāji visbiežāk svītrojuši domē netikušo Rēzeknes Diabēta biedrības valdes priekšsēdētāju Jāzepu Avdijanovu. Viņam seko vairāku uzņēmumu valdes loceklis Arkādijs Reinieks, kurš arī nav ticis pašvaldībā.

No saraksta "Vienota Rēzekne" daudz svītrojumu saņēmis un domē nav ticis ārsts Jānis Jukna, tāpat daudz svītrojumu saņēmis domē netikušais SIA "GSK R" valdes loceklis Ļevs Suhobokovs.

Latvijas Reģionu apvienības, "Latvijas attīstībai" un "Alternative" apvienotajam sarakstam pietrūcis tikai nepilns pusprocents vēlētāju atbalsta, lai tiktu domē. No šī saraksta visbiežāk svītrota sporta trenere Aleksandra Vilčiņska.


Foto: LETA

No Rīgas domē vairākumu saglabājušā "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" apvienotā saraksta visnaskāk svītrots Agris Ameriks. Viņam pa pēdām seko tēvs, līdzšinējais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. Ameriks jaunākais domē nav ticis.

Visaktīvāk no Latvijas Reģionu apvienības saraksta svītrots bijušais Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars. Tikai par 60 svītrojumiem mazāk ticis Anitai Leiškalnei, kura atšķirībā no Žagara domē nav tikusi.

No Jaunās konservatīvās partijas saraksta visvairāk svītrota saraksta līdere, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniece Juta Strīķe, tas gan nav traucējis viņai iekļūt domē, jo plusu skaits viņai ir ievērojami lielāks. Otrs svītrotākais ir bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis, kurš domē nav ticis.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" vēlētāju jūtas dalījusi saraksta līdere Baiba Broka, vienlaikus viņa ieguvusi visvairāk plusu un visvairāk svītrojumu. Nākamais svītrotākais deputāta kandidāts ir operdziedātājs Nauris Puntulis. Abi domē ir tikuši.

Visaktīvāk no "Vienotības" saraksta svītrots līdzšinējais domes deputāts Olafs Pulks. Nākamais svītrotākais kandidāts ir līdzšinējā domes deputāte Baiba Brigmane. Atšķirībā no Pulka Brigmane domē nav tikusi.

Vistuvāk 5% barjerai bija Zaļo un zemnieku savienība ar 3,3% lielu vēlētāju atbalstu. No šī saraksta visvairāk svītrots ar otro kārtas numuru startējošais bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš.


Foto: LETA

Kopumā vislielāko atbalstu vēlēšanās Valmierā guvusi partija "Valmierai un Vidzemei", kas saņēmusi 60,32% vēlētāju atbalstu. Savukārt 15,16% balsu ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība.

Valmieras domē tikusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", par to balsojuši 9,78% vēlētāju. Tāpat domē tikusi partija "Vienotība", par to atdoti 6,95% vēlētāju balsu.

No saraksta "Valmierai un Vidzemei" visaktīvāk svītrots SIA "Vidzemes slimnīca" valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs un Valmieras drāmas teātra valdes locekle un līdzšinējā deputāte Evita Ašeradena. Muskovs domē nav ticis, savukārt Ašeradena ir ievēlēta.

Zaļo un zemnieku savienības atbalstītāji visaktīvāk svītrojuši CSDD Valmieras nodaļas priekšnieku Valdi Stiģi un Valmieras cietuma uzraudzi Marinu Moložavaju. Abi kandidāti domē nav ievēlēti.
No Nacionālās apvienības saraksta Valmierā aktīvi svītrots LPKS "VAKS" struktūrvienības vadītājs Romāns Balaņuks, viņš pašvaldībā nav iekļuvis. Tāpat pie daudz svītrojumu ticis SIA "Culimeta Baltics" tehniskais speciālists Viktors Dancis. Neviens no šiem kandidātiem pašvaldībā nav ticis.

Savukārt partijas "Vienotība" vēlētāji visnaskāk svītrojuši saraksta pirmo un otro numuru, proti, līdzšinējo domes deputātu Venti Beķeri un SIA "Vidzemes mākslas telpa" vadītāju Karlīni Cercinu. Abi partijas līderi pašvaldībā nav tikuši.


Foto: LETA

Visvairāk balsu Ventspilī saņēmusi pašreizējā mēra Aivara Lemberga pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij", par kuru nobalsojuši 62,13% vēlētāju. Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts saņēmis 24,59% vēlētāju atbalstu.

No saraksta "Latvijai un Ventspilij" visvairāk svītrojumu saņēmis SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils"" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis un partijas valdes locekle Vera Šengelija. Atšķirībā no Boitmaņa Šengelija domē nav tikusi.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības apvienotā saraksta vēlētāji visaktīvāk svītrojuši pašnodarbināto Vigo Sviķekalnu. Tāpat bieži svītrots pensionārs Ojārs Grinbergs. Abi kungi domē nav ievēlēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!