Foto: LETA

Otrdien Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) par desmit dienām pagarināja deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņu piecās pašvaldībās –Lubānas, Pārgaujas, Rundāles, Vaiņodes un Varakļānu novadā, portāls "Delfi" uzzināja CVK.

Pašvaldībām, kurām līdz 4. maijam pagarināts sarakstu iesniegšanas termiņš, līdz 24. aprīlim, kad noslēdzās sarakstu iesniegšana CVK, bija reģistrēts tikai viens kandidātu saraksts.

Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likums nosaka, ka kandidātu sarakstu iesniegšana par desmit dienām ir jāpagarina, ja likumā noteiktajā termiņā vēlēšanām ir reģistrēts viens kandidātu saraksts, nav reģistrēts neviens saraksts vai sarakstos pieteiktais kandidātu skaits ir mazāks par attiecīgajā pašvaldībā ievēlamo deputātu skaitu.

Pieminētajos novados gan pieteiktais deputātu kandidātu skaits ir pietiekams, līdz ar to, ja arī līdz 4. maijam šajās pašvaldībās netiks iesniegti citi saraksti, atkārtotas vēlēšanas nebūs jārīko, norādīja CVK.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās 2013. gadā kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš tika pagarināts septiņos novados – Baltinavas, Naukšēnu, Nīcas, Pāvilostas, Rūjienas, Salacgrīvas un Skrundas novadā, bet 2009. gada pašvaldību vēlēšanās – Mālpils un Naukšēnu novadā.

Jau ziņots, ka visvairāk sarakstu – 14 – iesniegts Ķekavas novadā. 13 kandidātu saraksti iesniegti Daugavpilī, 12 – Jūrmalā, 11 – Rēzeknē, bet pa 10 kandidātu sarakstiem Rīgā, Liepājā un Jēkabpilī.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā norisināsies jūnijā, un tajās būs jāievēl deviņu republikas pilsētu un 110 novadu domes. Kopumā jāievēlē 1614 deputāti, no tiem 40 pašvaldībās – deviņi deputāti, četrās pašvaldībās – 13 deputāti, 58 pašvaldībās – 15 deputāti, 16 pašvaldībās – 17 deputāti, un Rīgas domē – 60 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!