Foto: Publicitātes foto

Partija "Vienoti Latvijai", kuru savulaik vadīja Ainārs Šlesers, plāno startēt nākamajā gadā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, vairākās Pierīgas pašvaldībās, kā arī Rēzeknē.

Kā pastāstīja Kaspars Priekuls, kurš šodien Rēzeknē notikušajā "Vienoti Latvijai" kongresā ievēlēts partijas valdē, patlaban politiskais spēks ir gatavs startēt pašvaldību vēlēšanās Rēzeknē, Rīgā, Jūrmalā, Garkalnē, Ropažos un Ķekavā, bet tiek strādāts arī pie tā, lai varētu startēt citās pašvaldībās.

Partija aktīvi gatavojoties arī startam 2018.gadā notiekošajās 13.Saeimas vēlēšanās.

Šodien notikušajā kongresā politiskais spēks apstiprinājis rezolūciju, kurā par partijas pamatpostulātiem izvirzītas kristīgās vērtības, godīgums, drošība, veselība, izglītība un nodarbinātība.

Kā stāstīja Priekuls, kongresā pamatā tika pārrunāti partijas tālākie plāni par pašvaldību vēlēšanām un startēšanu tajās, kā arī par partijas pamatpostulātiem jeb pamatvērtībām, kas tika arī apstiprinātas rezolūcijā. Priekuls uzsvēra, ka rezolūcijā noteiktajām vērtībām nav hierarhisks statuss - tās visas partijai ir vienlīdz svarīgas.

Jau ziņots, ka partija "Vienoti Latvijai" 12.Saeimas vēlēšanās ieguva 1,81% vēlētāju atbalstu. Toreizējais politiskā spēka līderis Ainārs Šlesers intervijā partijas vājo sniegumu skaidroja ar notikumiem Ukrainā - no turienes nākošais drošības apdraudējums vēlētājiem esot šķitis svarīgāks nekā "Vienoti Latvijai" piedāvātais sabiedrības izlīgums.

Pašreizējos partiju reitingos "Vienoti Latvijai" nosaukums nefigurē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!