Foto: LETA
Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) diskusijas, kurā "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems izteica pārmetumu ilggadējam žurnālistam Mārim Zanderam, taču sarunas laikā nevarēja to pamatot ar faktiem, Zanders sociālajā tīklā "Tvitter" paziņojis, ka par notikušo sekos tiesvedība.

Diskusijas laikā Zanders izvirzīja jautājumu par partijām, kuras pirmsvēlēšanu laikā savā starpā ir klaji naidīgas, bet pēc vēlēšanām uzreiz paziņo, ka var tā vienkārši pāršķirt jaunu lapaspusi un sākt darbu no jauna.

Uz šo jautājumu atbildēja Gobzems, tostarp sacīdams, ka arī Zanders ir "gāzis dubļus" pret viņa pārstāvēto partiju: "To varētu attiecināt arī uz jums. Par to, kā esat gāzis dubļus uz KPV LV", sacīja Gobzems.

Pēc šī izteikuma Zanders uzstājīgi prasīja, lai Gobzems nosauc kaut vienu faktos pamatotu piemēru par izteiktajam apgalvojumam un konkrētu publikāciju, par kuru viņš runā, taču politiķis to nevarēja.

Pēc diskusijas Zanders tviterī norādīja, ka sekos tiesvedība.

Notikušais LTV studijā izraisīja plašu reakciju soctīklos, tostarp atbalstu Zanderam izteica Jaunās Konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns, teikdams, ka par kādiem citiem Gobzema nepatiesiem apgalvojumiem gatavojot iesniegumu Zvērinātu advokātu padomei.

Kā ziņots, parlamentā iekļuvušas partijas valdības veidošanas iniciatīvu sākotnēji grasās ļaut uzņemties populārākajiem politiskajiem spēkiem aiz "Saskaņas" – "KPV LV" un JKP, savukārt "Saskaņu" iesaistīt valdības veidošanas sarunās parlamentā iekļuvušās partijas neplāno, liecina aptaujāto politiķu paustais.

Atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP – pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pa 13, Zaļo un zemnieku savienība –11, bet "Jaunā Vienotība" – 8 deputātu vietas.

Gan "KPV LV", gan JKP pauduši gatavību uzņemties valdības vadīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!