Foto: DELFI
Rūpēs par nereti vēlēšanās vērojamo zemo pilsoņu aktivitātes līmeni portāls "Delfi" šogad papildus interesi par vēlēšanām centīsies rosināt, piedāvājot nebijušu spēli - ikvienam ir iespējas sacensties politiskajā erudīcijā ar "Delfi" Saeimas korespondentu, sociālo zinātņu doktorantu Filipu Lastovski, un veiksmes gadījumā vinnēt 3000 eiro.

Kā vienmēr pirms vēlēšanām "Delfi" piedāvā izsmeļošu un bagātīgu īpašo sadaļu , kurā informēsim par priekšvēlēšanu kampaņas gaitu, uzdosim kandidātiem jautājumus par būtiskākajiem tautsaimniecības, sociālajiem, drošības un citiem jautājumiem, sniegsim politikas vērotāju viedokļus, un vēl dažādos veidos palīdzēsim vēlētājam rūpīgi izsvērt, kurš pelnījis viņa vērtīgo balsi.

Papildus tam - spēle! Ar spēles noteikumiem iespējams iepazīties šeit! Filips jau ir prognozējis, kuri politiskie spēki iekļūs 12. Saeimā un cik mandātus iegūs katrs no tiem. Tagad kārta ikvienam, kurš uzskata, ka labi pārzina Latvijas politiku un iespējamo vēlētāju noskaņojumu, iesaistīties cīņā par 3000 eiro. Ja uzminēsiet pilnīgi precīzi, balva būs jūsējā.

Šoruden, 4.oktobrī paredzētas 12.Saeimas vēlēšanas. Tāpat kā iepriekšējo reizi - uz 11. jeb ārkārtas Saeimas vēlēšanām pirms trim gadiem - iesniegti 13 saraksti. Saskaņā ar Latvijas likumiem, lai novērstu parlamentāro sadrumstalotību, Saeimā neiekļūst tie saraksti, par kuriem nodotas mazāk nekā 5% vēlētāju balsis. Tādējādi 9. Saeimā 2006. gadā ievēlēja septiņus sarakstus, 10. Saeimā 2010. gadā - piecus, bet ārkārtas Saeimā 2011. gadā - arī piecus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!