Foto: LETA

Pēc saskaitītām divām trešdaļām balsu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati liecina, ka vēlēšanās, visticamāk, uzvarējusi partija "Saskaņa". Iepriekš vēlētāju aptaujas uzvaru solīja "Vienotībai".

Pēc 70% balsu saskaitīšanas "Saskaņai" ir 24,25%, "Vienotībai" - 20,68%, Zaļo un zemnieku savienībai - 20,36%, Nacionālajai apvienībai - 15,78%, "No sirds Latvijai" - 7,11%, bet Latvijas Reģionu apvienībai - 6,11%.

Savukārt Nacionālās informācijas aģentūras LETA, "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" (LNT), Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā vēlētāju aptauja pie 12.Saeimas vēlēšanu iecirkņiem liecināja, ka ar 23,8% balsu uzvarējusi partija "Vienotība", tai sekoja "Saskaņa" ar 21,6% un Zaļo un zemnieku savienība ar 19,4%, tikai nedaudz atpaliekot Nacionālajai apvienībai, par kuru nobalsojuši 18,5%. Vēlēšanu barjeru, spriežot pēc vēlētāju aptaujas, pārvarējusi arī Latvijas Reģionu apvienība (6%) un partija "No sirds Latvijai" (5,4%).

Arī ziņu aģentūras BNS sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes un Biznesa augstskolas "Turība" Komunikācijas fakultāti sestdien veiktā vēlētāju aptauja vēstīja, ka lielāko atbalstu guva "Vienotība" (25,7%), kam aptaujā sekoja "Saskaņa" (19,4%), Nacionālā apvienība (18,9%) un Zaļo un zemnieku savienība (18,5%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!