Foto: Publicitātes foto
Kā jau ik gadu arī šogad īsi pirms skolēnu brīvlaika norisinājās grandiozākais un apmeklētākais jauniešu pasākums – ZZ Čempionāta fināls 2019. Trīs dienu garumā, no 23. līdz 25.maijam pasākums pulcēja teju 15 000 skolēnu no visas Latvijas, lai caur neaizmirstamu piedzīvojumu un jaunu pieredzi iegūtu zināšanas par līderību un komandas garu, turklāt šogad arī apgūtu spēku pateikt NĒ atkarību raisošajām vielām.

„Spēks pateikt NĒ!" komanda bija sagatavojusi īpašu aktivitāti, kas ļāva simulēt reibumu. Ik dienu 180 klases startēja šajā brīvo aktivitāšu stafetē un uz savas ādas izjuta dažas no alkohola lietošanas sekām – aizmiglotu redzi, grūtības koncentrēties, līdzsvara un koordinācijas traucējumus. Interesi par atjautīgo aktivitāti izrādīja arī skolotājas, vairākas drosmīgākās pat startēja stafetē kopā ar savas klases bērniem.

Komandas uzrādīja labus rezultātus, un uzdevums tika veikts godam, vienam otru atbalstot. Tomēr, kas ir svarīgāk, jauniešiem saprotamā veidā tika pastāstīts par alkohola negatīvo lietošanu. Pēc reibuma simulācijas jaunieši pārliecināti atzina – alkohols cilvēku bremzē, un viņi šādu reibuma stāvokli nekad vairs nevēlētos piedzīvot.

Visus attēlus iespējams aplūkot un lejupielādēt: bit.ly/2Xbnuo5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!