Foto: DELFI.lt kolāža

Katru gadu lietuvieši pārsteidz ar savu radošo izdomu Ziemassvētku egļu rotāšanā, un arī šis gads nav izņēmums. Arī šogad Lietuvā noris īstas svētku kaislības – viņi nolēmuši sacensties, kura egle skaistāka – Kauņā vai Viļņā uzstādītā, vēsta "Delfi.lt", kur noris balsošana par skaistāko eglīti.

Kamēr Viļņas eglītes noformējums tika rūpīgi glabāts zem deviņām slēdzenēm, tikmēr Kauņas eglīte pirms iedegšanas saņēmusi krietnu kritikas devu, ziņo "Delfi.lt". Par spīti noslēpumiem un dažādām nebūšanām – eglītes abās pilsētās ir skaisti iemirdzējušās.

Pašlaik gan balsojumā ar lielu pārsvaru uzvar Kauņas eglīte (titulbildē pa kreisi), bet viss vēl var mainīties.

Kauņas egle šogad izskatās kā klāta ar sniega kupenām. Šis efekts panākts ar caurspīdīgiem plastmasas salmiņiem, kā rezultātā egle saņēmusi lielu sabiedrības nopēlumu. Kā raksturo "Delfi.lt", šogad Kauņas egle ir kļuvusi par skandalozāko egli Lietuvā.

Viļņas eglīti (titulbildē pa labi), kurai dots nosaukums "Laiks", rotā dažādi klasiskā pulksteņa mehānismi, zobrati, kā arī pieci kilometri apgaismojošo rotājumu. Tā ir 27 metrus augsta un 50 metrus plata, un aptver gandrīz visu Ziemassvētku ciematiņa laukumu. Egle atrodas laukumā pie Viļņas katedrāles, kas svētku laikā ir iekārtots kā Ziemassvētku ciematiņš. Šogad Ziemassvētku ciematiņam tika piešķirti ap 300 tūkstoši eiro, taču pagājušo gadu – 200 tūkstoši eiro. Plašāku informāciju par Viļņas Ziemassvētku eglīti vari izlasīt šajā rakstā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka pagājušā gadā Viļņas Ziemassvētku eglīte kļuva par slavenību – portāls "European Best Destination" to nosauca par skaistāko eglīti visā Eiropā. To rotāja 70 tūkstoši spuldzīšu un 900 eglīšu mantiņas. Savukārt pirms diviem gadiem Lietuvā tika sacelta pamatīga jezga ap galveno svētku simbolu – egli. Vērīgākie soctīklu lietotāji pamanīja pārāk lielu līdzību ar pagājušā gada Maskavas svētku egli.

2018. gada Viļņas Ziemassvētku eglīte:

2018. gada Kauņas Ziemassvētku eglīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!