Svētdien, 27. decembrī, pulksten 11 zinātkāres centrā "Zili brīnumi" (Rīgā, t/c Galleria Riga, Dzirnavu ielā 67, 5. stāvs) notiks Ziemassvētku pasākums bērniem, kuri slimo ar celiakiju. Bērni ar celiakiju no maznodrošinātām ģimenēm eglītē var piedalīties bez maksas.

Pasākumu organizē Latvijas celiakijas pacientu biedrība "Dzīve bez glutēna". Tajā bērni varēs gan iepazīt centru "Zili brīnumi", gan izbaudīt interaktīvu priekšnesumu "Zili brīnumi" latviešu un krievu valodā, kā arī saņemt bagātīgu bezglutēna našķu klāstu dāvanā.

Biedrības "Dzīve bez glutēna" valdes priekšsēdētāja Anna Vilsone: "Dzīve bez glutēna" bērnu eglītes rīko jau piecus gadus pēc kārtas. Un atsaucība no bērnu un vecāku puses ir ļoti liela, jo ir tik patīkami izklaidēties kopā ar bērniem un saņemt no Ziemassvētku vecīša saldu dāvanu, neuztraucoties par to, kāds ir tās sastāvs. Citos Ziemassvētku pasākumos visbiežāk bērnu dāvanās ir saldumi, kurus celiakijas pacienti nemaz nedrīkst ēst – piparkūkas no kviešu miltiem vai konfektes, kuru sastāvā ir lipeklis."

Biedrība "Dzīve bez glutēna" visa gadā laikā palīdz arī bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm – bez maksas piedāvājot gan bezglutēna produktus, gan dalību vasaras nometnēs.

Pieteikšanās papsākumam e-pastā: bezglutenadzive@gmail.com.

Celiakija ir neārstējama, ģenētiska gastroenteroloģiskās sistēmas slimība. Celiakijas slimniekiem mūža garumā jāizvairās no glutēna – kviešu, rudzu, miežu olbaltuma, kas izsauc tievās zarnas bārkstiņu atrofiju, kā rezultātā neuzsūcas uzturvielas un attīstās citas slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!