Foto: V. Vītola

Šajās ziemas brīvdienās, no 23. decembra līdz 4. janvārim,Latvijas Dabas muzejs aicina apmeklētājus iziet izzinošo trasīti "Ziemas vēstules", kā arī rosina meklēt atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar norisēm apkārtējā vidē ziemā, portālu "Delfi" informēja muzeja pārstāve Baiba Krustiņa.

Viņa norāda, ka Dabas muzejā par tradicionāliem kļuvuši dažādi izzinoši pasākumi ģimenēm ar pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem. Uzdevumu trasīte ir aktivitāte, kuras mērķis ir speciālas uzdevumu grāmatiņas aizpildīšana, atbildes uz jautājumiem meklējot muzeja ekspozīcijās, skaidro Krustiņa.

Risinot uzdevumus, apmeklēsiet muzeja ekspozīcijas un uzzināsiet, kāds dzīvnieks Latvijā dzīvoja ledus laikmetā un spēja izturēt visbargākos ziemas apstākļus, kuri Latvijā mītošie zvēri ziemā maina kažoku un cik stari veido sniegpārsliņu, apgalvo muzeja pārstāve.

Viņa uzsver, ka šāda veida uzdevumu trasītes ļauj muzeju ieraudzīt citā gaismā un pamanīt lietas, kam citkārt tiek paiets garām.

"Uzcītīgākajiem uzdevuma dalībniekiem esam sarūpējuši dāvaniņas," apgalvo muzeja pārstāve, kura arī informēja, ka "Ziemas vēstuļu" uzdevumus varēs saņemt muzeja vestibilā.

Dalība šajā pasākumā ir ar muzeja biļetēm. Viņa aicina apmeklētājus laicīgi pievērst uzmanību muzeja darba laikiem gada nogalē un jaunā gada sākumā. Par muzeja darba laikiem svētku dienās var izlasīt šeit.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!