Foto: Publicitātes foto

Tverot skaisto Ziemassvētku brīnumu sajūtu, visi liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz gadskārtējo Ziemassvētku tirdziņu Rožu laukumā 22. un 23. decembrī, portālu "Delfi" informēja biedrības "ETNO Liepāja" tirdziņa koordinatore Madara Pūķe.

Viņa pastāstīja, ka tirdziņš darbosies no pulksten 10 līdz pulksten 16.

Tajā varēs iegādāties eglīšu rotājumus uz lapiņu virtenes, atrast oriģinālas svētku dāvanas, ko palikt zem eglītes, kā arī izvēlēties skaistas rotas un aksesuārus, lai svētkos sapostos.

Lai sarūpētu bagātīgu un gardu svētku mielastu, tiks piedāvāti arī dažnedažādi vietējie pārtikas produkti. Pati Liepājas sirds – Rožu laukums dažas dienas pirms svētkiem būs īstā vieta, kur sajust pirmssvētku rosību, uzsver Pūķe. Tirgotāji būs ieradušies no visas Kurzemes, kā arī Rīgas un pat Alūksnes.

No gardumiem tirdziņā būs pieejamas piparkūkas, mājas kūkas, un citi saldumi. Jau tradicionāli būs iespēja iegādāties Skrīveru saldumus. Būs medus, kā arī sukādes un sīrupi no dabīgajām Latvijas ogām un augļiem. No sātīgākiem ēdieniem tirgotāji piedāvās zirņus, mājas sierus, kūpinātas zivis, cūkas šņukuru, mājas desas un citus gaļas produktus. Būs arī dabīgās garšvielas, ar kurām svētku mielastu padarīt vēl baudāmāku. Pūķe norāda, ka šajā reizē mājas vīni būs no Kuldīgas un Talsu vīna darītavām. Savukārt karstvīnu varēs gan baudīt uz vietas, gan arī iegādāties līdzi ņemšanai.

Pasākuma rīkotāji norāda, ka tirdziņš neizpaliks bez amatnieku izstrādājumiem, kas noderēs par jaukām dāvanām, ar ko iepriecināt savus mīļos. Amatnieku darinājumi būs piemēroti gan bērniem, gan pieaugušajiem, norāda Pūķe. Tajā varēs atrast rotas, mākslas darbus, izšūtus dvielīšus ar personificētiem uzrakstiem, izstrādājumus ar tautiskajiem rakstiem, kā arī daudz ko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!