Foto: DELFI

Svētdien, 13.decembrī, plkst. 15 Rēzeknē, Festivāla parkā, tiks iedegta galvenā pilsētas egle un svētku namiņā atkal varēs satikt Ziemassvētku vecīti, informēja pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centrs" reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

Uz eglītes iedegšanu būs ieradušies arī pasaku tēli Vinnijs Pūks, Sivēntiņš Rū un dziedošie draugi no Smurfu ciema, kuri aicinās ikvienu pasākuma dalībnieku iesaistīties rotaļās un lielformāta spēļu izzināšanā. Pasākumu turpinās "Ziemassvētku cirks", koordinācijas spēle "Augšup" un muzikālais svētku uzvedums "Vinnija Pūka Ziemassvētki", kuru piedāvā radošā apvienība "FreshART" no Rīgas.

Egles iedegšanas pasākumā tiks apbalvoti arī čaklākie grāmatu lasītāji - Rēzeknes bērnu žūrijas eksperti, kuri aktīvi darbojas gan pilsētas bērnu bibliotēkā, gan skolu bibliotēkās.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja arī izvizināties ZS "Rudo kumeļu pauguri" zirgu pajūgā, papriecāties par trušiem, kazām un aitām SIA "Arktus" izveidotajā zoosētā, kā arī piedalīties labdarības akcijā, ziedojot smagi slimu bērnu rehabilitācijai jaunizveidotajā rehabilitācijas centrā "Poga".

No 13.decembra līdz 30.decembrim katru vakaru no plkst.16 līdz 19 Festivāla parkā svētku namiņā varēs satikt Ziemassvētku vecīti. Noskaitīt dzejolīti, nodziedot dziesmu un izstāstot, cik čakli šogad ir bijuši, bērni pretī varēs saņemt arī kādu saldu iepriecinājumu.

Svētku tirdziņš Festivāla parkā darbosies 13., 21., 22., 23., 25., 26. un 27. decembrī no plkst. 15 līdz 19. Tajā varēs mieloties ar piparkūkām, pīrāgiem, pankūkām, lauku labumiem, kā arī iegādāties meistaru darinātus adījumus, rotas, rotaļlietas, māla krūzītes un ādas izstrādājumus.

25. decembrī plkst. 19 Festivāla parkā teātris-studija "Joriks" piedāvās svētku programmu ar dziesmām, konkursiem un disko mūziku jauniešiem, bet 26. decembrī plkst.16 - interaktīvo programmu bērniem, aicinot rotaļās kopā ar Ziemassvētku vecīti un Smurfiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!