1200 stundas, 10 metri un 200 tūkstoši Lego klucīšu – tie ir tikai skaitliskie fakti par iespaidīgo Ziemassvētku eglīti, kas pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas uzstādīta Melburnā, Austrālijā, vēstī austrāļu izdevums Herald Sun. Lego eglīte jau paspējusi iekarot titulu, kā lielākā Dienvidu puslodē uzstādītā egle, kas veidota no bērnu un pieaugušo iemīlētās rotaļlietas.

Jaukajā laika paātrinājuma (time lapse) video minūtes laikā parādīts, kā notikusi ne vien egles uzbūvēšana gabaliņu pa gabaliņam, bet arī likšana kopā vairākos posmos, lai iepriecinātu ikvienu, kas vēlas to apskatīt. Egli vēl jo krāšņāku padara tajā izvietotās 3500 LED lampiņas. Iespaidīgajā konstrukcijā pat iemitinājies mīlīgs koala.

Kriss Steiningers (Chris Steininger), viens no Lego būvniekiem atzina, ka eglītes izveidošanā ieguldīts tūkstošiem stundu darbs, lai radītu iespaidīgos egļu zariņus, kukaburras un citus nieciņus, ko var saskatīt milzu rotaļlietā. Masīvo egli palīdzējuši veidot Lego dizaineri no ASV, Austrālijas un Dānijas. Papildus centrālajam objektam, uztaisīts arī reālistiska izmēra Santa Klauss (25 tūkstoši klucīšu 210 stundās), dāvanu kamanas (30 tūkstoši klucīšu 200 stundās) un Ziemassvētku zvaigzne egles galā, kuras uzbūvēšanā izmantoti 13 195 klucīši, 3456 LED lampiņas un pagājušas 150 stundas, līdz zvaigzne bijusi pabeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!