12. decembrī tiek atzīmēta skaisto Ziemassvētku zvaigžņu puansetiju nacionālā diena, tāpēc, iedvesmojoties no svētkiem, apkopojām skaistas idejas ar šo augu galvenajā lomā. Vai tas būtu dekors, komozīcija vai elegants puķu pods, puansetijām piemīt maģisks skaistums, kas uzrunā ikvienā pasaules malā.

Vai zini, kā izskatās puansetijas, vēl neiekrāsojušās Ziemassvētku krāsās? Kā izrādās, tad šīs ziemas sezonas puķes aug ļoti ilgi, un, pirms tās nonāk veikalu plauktos, nepieciešamas rūpes un ļoti atbilstoši apstākļi, lai izplauktu lapas un vēlāk tās iekrāsotos skaistajos toņos.

Šādi izskatās savvaļā augošās puansetijas.

Found a wild #poinsettia on our hike yesterday 🍁 #itsbeginingtolookalotlikechristmas #guatemala

A photo posted by natasha )'( ॐ (@chachat_) on Dec 10, 2015 at 4:58am PST

Puansetijas to dažādo šķirņu dēļ izmantojamas arī greznās kompozīcijās. Iestādītas lielā puķu podā, iekarinātas griestos, šķietami vienkāršie ziedi telpā radījuši ļoti cēlu un greznu noformējumu.

Vai esi iedomājies, ka puansetijas var izmantot arī grezna vainaga izveidē? Par pamatu izmanto floristikas oāzi, samitrini to un saspraud tajā puansetiju ziedus uz riņķi. Eleganta alternatīva adventes vainagam vai galda noformējumam.

Starp košajām idejām gozējas arī šāds mākslas foto ar puansetiju kleitu. Iespaidīgi, vai ne?

One of my favourite behind-the-scenes from the poinsettia photo shoot. 📷 by Julian Winslow.

A photo posted by Okishima & Simmonds (@okishimasimmonds) on Dec 10, 2015 at 12:03pm PST

Pat visvienkāršāko svētku noformējumu var padarīt oriģinālāku un košāku, iespraužot tajā kādu puansetijas ziedu.

Citviet šī Ziemassvētku puķe cildināta tik ļoti, ka no tām izveidota pat krāšņa egle. Šādai eglei nudien vairs rotājumi nav nepieciešami, tā pati par sevi ir grezna kā rota!

#arizona #biltmorefashionmall #sjaneco #picoftheday #pickoftheday #merrychristmas #poinsettia #poinsettiatree

A photo posted by Sarah Jane Thompson-Aguirre (@sjaneco) on Dec 10, 2015 at 8:03pm PST

No puansetiju stādiņiem var izveidot ļoti elegantus rotājumus un noformējumus, piemēram, papildinot stādu ar kādu skaistu, apsūnojušu zaru vai skuju koku lapotni, kur karājas čiekuri.

일단 시작은 이것부터 😃 트리하고 진저쿠키도 조만간 🍪🎄 #christmasflowers #poinsettia

A photo posted by Joe DaeHwan Kim (@carpe_joe_diem) on Dec 10, 2015 at 7:55pm PST

Lūk, kādi iespaidīgi skati paveras puansetiju audzētavās! Apbrīnojami skaistas dabas krāsas!

Puansetijas noteikti ir pelnījušas tikt cildinātas, tāpēc Ziemassvētku noskaņu rotājumos jāatvēl vieta šīm Ziemassvētku puķēm. Viens no veidiem, kā to darīt – izmanto kūku stendu un izkārtot uz tā nelielus puansetiju stādiņus.

Puansetiju dažādība ļauj izpausties katram – vai tie būtu balti, kremkrāsas, tumši sarkani, raibi vai rozā ziedi, tie piestāv gan svētku noformējumam, gan košākai ikdienai.

Starp košajiem attēliem kāds ''Instagram'' lietotājs padalījies ar vēsturisku attēlu, kur var ielūkoties puansetiju audzēšanā senākos laikos.

Nevar nepieminēt, ka šo puķu klātbūtne ir neatņemama sastāvdaļa uz svētku galda - tās var izmantot kā rotājumus galda salvetēm, var kādu ziedu uzlikt pa virsu šķīvim vai arī galda vidū izveidot puansetiju puķu podu rindu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!