Neskaitāmu tehnisku kļūmju piemeklēta, savu darbu sākusi TV5. Tā pieteica sevi ar mērenu kņadu par ārzonas firmās slēptajiem īpašniekiem un solījumu piedāvāt skatītājiem daudz jauna – nebijušu realitātes šovu “Barbarossa” un saziņu ar skatītājiem tiešā laika režīmā. Prieks, ka citas televīzijas tikušas pie konkurenta par Rīgas un galvaspilsētas apkārtnes skatītāju. Loģiski, būtu gaidāms jauns televīzijas kvalitatīvais līmenis un vismaz satraucoši pārsteigumi.
Labi zinot, cik nikni reaģēs televīzijas cilvēki, mēģināšu darīt to pašu, ko jebkurš skatītājs, - vērtēt TV 5 Rīga pirmās darbības dienas. Vispirms ēterā meklēju solītos, neredzētos jaunumus, jo tikko dibinātam kanālam būtu bezcerīgi iegūt auditoriju ar nevarīgu pieteikumu. Bet žēl. Jau pirmdien bija skaidrs, ka TV5 pielipusi visu šārudens jauno televīzijas projektu indeve – programma ir haotiska, bet jaunie raidījumi nepabeigti un nepārliecinoši.

Sen LNT ēterā rādīto Krievijas seriālu vidū iekārtots viens no TV 5 galvenajiem produktiem - Rīga on – line. Parasts žurnāla tipa raidījums ar grūti formulējumu saturu – daudz rubriku, maz jaunumu, gandrīz nemaz - rīdziniekam svarīgas informācijas. Labākais šīs programmas divu dienu vēsturē bija vakar demonstrētais sižets par Patērētāju aizsardzības centra pūlēm noskaidrot skolu ēdnīcu tīrību un dažu (bet kuru?) skolu maltītēs atrastā zeltainā stafilokoka baktērijām.

Pārējie sižeti bija vispārīgi pārspriedumi par “mūžīgiem” jautājumiem. Sastrēgumu problēmu Rīga on - line risināja visprimitīvākajā veidā – jautājot braucējiem, kur un cik lieli ir sastrēgumi. Turpinājumā citi garāmbraucēji apcerēja iespēju, ka Latvijā vadītāja tiesības varētu saņemt daltoniķi. Vēl skatītājs ap pusastoņiem uzzināja, ka Rīgā ir naktsdzīve un cilvēki izklaidējas. Un tālāk tādā pašā garā. Tātad pagaidām nekā jauna nav. Par laimi raidījumu no satura aptuvenības izglāba aktrise Helga Dancberga, kura, emocionāli komentējot bezjēdzīgos stāstiņus, būtībā saturēja kopā visu programmu. Vienalga grūti iedomāties, kam vakarpusē varētu būt nepieciešams tāds raidījums.

Realitātes šovā “Barbarossa” pirmās dienas pieslēgšanās rādīja dīku bariņu, kas mēģināja sevi izklaidēt. Izskatījās, šova “Kuba” neveiksmes nav analizētas, jo “Kubā” dzimušie, mājas tērpos klīstošie stāvi uz “Barbarosu” pavisam noteikti ir pārcēlušies kuplākā skaitā. Laikam viens no “Bē Bē brokastu” Melnā humora topša dalībniekiem būs domājis “Barbarossu”, kad ieteica realitātes režīmā televīzijā regulāri rādīt, kā aug koki. Pagaidām šovs ir neaprakstāmi garlaicīgs.

Netieku vaļā no domas, ka tas viss kaut ko atgādina. Jā, apmēram tikpat aizrautīgi un nesakarīgi pirms daudziem gadiem darbu sāka daudzās reģionālās televīzijas. Bet jau toreiz tās centās atrast tikai saviem skatītājiem svarīgas problēmas un cilvēkus. Tagad labākās reģionālās televīzijas jau sen izaugušas no sākuma grūtībām, bet TV5 Rīga nezin kāpēc atdzīvinājusi savu laiku nokalpojušus televīzijas darba standartus, darbības pirmajās dienās nesasniedzot galvaspilsētas medija līmeni. Jaunajam kanālam ir patiesi milzīgas izaugsmes iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!