Priekšvēlēšanu laikā, kā jau tas latviešiem pieņemts, notiek asas diskusiju un viedokļu cīņas, kuru pamatā ir konkurentu kļūdu meklēšana un savu uzskatu pasniegšana, kā labāko. Katrs deputātu kandidātu saraksts ir izstrādājis savu programmu. Vieniem tās patīk, citi tās sauc par liekulību un demagoģiju. Citi konkurentus sauc par meļiem un neprofesionāļiem. Ir sajūta, ka lielai daļai vēlētāju mājās ir spainītis, kuru viņš četros gados piepilda ar mēsliem, un tad pirms vēlēšanām diskusijās to lej ārā visiem, kas pagadās priekšā. Var jau arī tā, jo pie mums taču ir demokrātija.

Respektējot to, ka latvieši savos uzskatos ir sadrumstalota tauta un nespēj vienoties par vienas vai divu partiju sarakstu ievēlēšanu savu interešu pārstāvniecībai, mēs aicinām nolikt pie malas neveselīgās ambīcijas un strādāt kopā. Ko tas nozīmē? Ja mēs dzīvojam vienā pagastā, un uz vienas ielas, tad kāda starpība pie kāda saraksta mēs piederam. Visiem ir svarīgi, lai ielas būtu noasfaltētas, lai bērniem būtu bērnudārzs, lai būtu sociālie pabalsti, lai mēs ar Mārupi varētu lepoties. Priekšvēlēšanu programmās jau šie uzstādījumi ir līdzīgi. Vienīgais, ar ko tie atšķiras ir tas, kā katrs deputāts vai saraksts redz konkrētas lietas risinājumu.

Neviens no mums nav ideāls, visgudrākais, vai visvarošākais. Bet katram ir kāda gudra doma, kā sasniegt kopējus konkrētos mērķus. Latviešiem ir labs teiciens: „Ir katram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu iet!”. Vai tā nav taisnība?

Kas mums visiem ir īpaši svarīgi, kopējiem spēkiem „pārziemot” šo krīzi un padarīt mūsu dzīves apstākļus labākus. Latviešiem ir viena laba īpašība. Latvieši spēj saliedēties kritiskos brīžos. Tāpēc aicinu nolikt malā visas negācijas, pārmetumus un kritiku, un gatavoties kopējam darbam.

Mūsu skatījumā, galvenās lietas, ar kurām būtu jāsāk darbu jaunajam sasaukumam:
1. Izglītības un bērnudārzu jautājums. Skolotāju algas;
2. Sociālās lietas;
3. Uzņēmējdarbības veicināšana;
4. Eiropas līdzekļu apguve.

Protams, kādam varbūt ir arī citas prioritātes, ar kurām jomām būtu jāsāk. Ja kāda jums liekas svarīgāka, un netika pieminēta, nekautrējieties, izsakiet viedokļus komentāros, vai sūtiet uz Mārupes novada domi, lai mēs, un ne tikai Demokrāti.LV, bet arī citu sarakstu pārstāvji, ņemtu tos vērā.

Paldies, cerot uz auglīgu sadarbību nākotnē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!