Foto: AP/Scanpix/LETA
Nedēļas nogalē Baltkrievijas valsts galva Aleksandrs Lukašenko pārsteidza pat tos, kas pieraduši pie viņa skaļajiem izteikumiem. Viņš piedraudēja Eiropas Savienībai ar Krievijas gāzes pārvada slēgšanu, kā arī ar krievu bumbvedējiem ar kodolieročiem uz borta. Tā Lukašenko centās atbildēt uz brīdinājumiem par iespējamām sankcijām saistībā ar migrantu krīzi uz Baltkrievijas un Polijas robežas. Tūkstošiem bēgļu no Tuvajiem Austrumiem uzslējuši nometnes un cer izrauties uz labklājīgo Vāciju, bet Polija to nepieļauj, notiekošo dēvējot par hibrīdkaru, ko vada Baltkrievijas varas iestādes. Krīzes orbītā Aleksandrs Lukašenko ierāvis arī Krieviju – Vladimiram Putinam jau divreiz zvanījusi Vācijas kanclere Angela Merkele, bet medijos parādījusies informācija, ka pateicoties migrantu krīzei, sankcijām varētu tikt pakļauta kompānija "Aeroflot" (kurai nav nekādas saistības ar bēgļu pārvadāšanu). Lukašenko ievilinājis Krieviju lamatās, bet tās meistarotas pēc rasējumiem, kas izsenis rasēti Kremlī pašu vajadzībām. Pati Krievija ne reizi vien šīs lamatas izmantojusi, taču, lūk, tagad tramīgais kaimiņš pārņem vērtīgo pieredzi.

Ar izdevēja atļauju portālam "Delfi" ir ekskluzīvas tiesības latviešu valodā pārpublicēt neatkarīgā Krievijas medija "Republic.ru" (bijušais "Slon.ru") rakstus. Sadarbību uzsākām 2019. gadā.

Lukašenko taktika ir visnotaļ saprotama. No vienas puses viņš atklāti tirgojas ar Eiropas Savienību, tieši uzskaitot nosacījumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!