Foto: Reuters/Scanpix /LETA
Jaunievēlētajam ASV prezidentam Džozefam Baidenam darbs Baltajā namā ir sācies ar panākumu, kopīgi ar Krievijas kolēģi Vladimiru Putinu izglābjot, tas ir, pagarinot, abu valstu starpā noslēgto pēdējo vēl spēkā esošo kodolieroču kontroles līgumu tikai aptuveni nedēļu pirms tā termiņa beigām.

Jau Baidena inaugurācijas dienā "Delfi" raksturoja 78 gadus vecā prezidenta daudzos izaicinājumus, kuru skaitā ir Irānas kodolprogrammas ierobežošana, par kura drīzu apspriešanu ar sabiedrotajiem nupat paziņojis Baltais nams. Šī jutīgā temata sakarā gada pirmajā mēnesī pienāk aizvien vairāk satraucošu ziņu, kas lieku reizi apstiprina, ka šogad viens no lielākajiem starptautisko raižu objektiem būs Irānas Islāma Republika.

Uzmanības centrā – 2015. gada kodolpakts, īstajā vārdā "Kopīgais visaptverošais rīcības plāns" (Joint Comprehensive Plan of Action; JCPOA). Tas paredz, ka Irāna ierobežos savu kodolprogrammu un bagātinās urānu līdz zemam līmenim, kas ir derīgs vienīgi civiliem mērķiem, apmaiņā pret starptautisko sankciju atcelšanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!