Sabiedrība jau ir pieradusi pie pēdējā laika valsts augstāko amatpersonu biežajiem draudiem par iespējamu algu un pensiju samazināšanu, iespējamu štatu samazināšanu valsts iestādēs, iespējamu pabalstu apcirpšanu. Dzīvojam nemitīgā stresa stāvoklī, kas, protams, neveicina nekādu darba kvalitāti ne valsts, ne privātajā sektorā. Taču šodien, saņemot kārtējo paziņojumu, kurā Finanšu ministrs Einars Repše atzīst, ka Latvija var rēķināties ar to, ka 1,7 miljardu eiro (1,19 miljardu latu) lielo starptautisko aizdevumu, ko bija paredzēts saņemt jūnijā, mēs varam tā arī nekad neredzēt, radās vēlme pašiem iesaistīties, ja reiz valstsvīri ar to netiek galā.

Plašsaziņas līdzekļi, politikas veidotāji un analītiķi vienmēr ir atkārtojuši, ka sabiedrībai jābūt aktīvākai, pašiem jāiesaistās lēmumu pieņemšanā, tāpēc mēs – ekonomiski aktīvu cilvēku grupa – esam nolēmuši izrādīt savu iniciatīvu, mudinot politiķus uz darbību, kā arī vienlaikus iedrošinot arī citas sabiedriski aktīvas cilvēku grupas, t.sk. NVO neskatīties uz procesiem no malas.

Šoreiz vēlamies nākt klajā ar aicinājumu Latvijas Republikas Ministru prezidentam beidzot izdarīt to, ko viņš visu laiku sola – pieņemt valsts budžeta grozījumus ar 5% deficītu līdz 1. jūnijam. Tas ir laiks, kad Latvijai jāsaņem tik ļoti nepieciešamais Eiropas Komisijas, SVF un Pasaules Bankas aizdevums, lai vispār varētu runāt par valsts tālāku pastāvēšanu.

Ja reiz valdību veido tautas pārstāvji, sabiedrība ir tiesīga "tautas kalpiem" uzdot darba pienākumus un noteikt to izpildes termiņus, tam nav jābūt prezidentam, kam pēc tam jābaidās par savu palikšanu amatā. Tāpēc mēs aicinām sabiedrību būt aktīvākiem un pievienoties mūsu aicinājumam V. Dombrovskim, jo tikai tā iespējams šos procesus paātrināt, izvairīties no nemitīgiem ilgstošiem draudiem no valdības puses, kā arī saņemt aizdevumu – izdzīvot.

Plašsaziņas līdzekļi, politikas veidotāji un analītiķi vienmēr ir atkārtojuši, ka sabiedrībai jābūt aktīvākai, pašiem jāiesaistās lēmumu pieņemšanā, tāpēc mēs – ekonomiski aktīvu cilvēku grupa – esam nolēmuši izrādīt savu iniciatīvu, mudinot politiķus uz darbību, kā arī vienlaikus iedrošinot arī citas sabiedriski aktīvas cilvēku grupas, t.sk. NVO neskatīties uz procesiem no malas. Šoreiz vēlamies nākt klajā ar aicinājumu Latvijas Republikas Ministru prezidentam beidzot izdarīt to, ko viņš visu laiku sola – pieņemt valsts budžeta grozījumus ar 5% deficītu līdz 1. jūnijam. Tas ir laiks, kad Latvijai jāsaņem tik ļoti nepieciešamais Eiropas Komisijas, SVF un Pasaules Bankas aizdevums, lai vispār varētu runāt par valsts tālāku pastāvēšanu. Ja reiz valdību veido tautas pārstāvji, sabiedrība ir tiesīga "tautas kalpiem" uzdot darba pienākumus un noteikt to izpildes termiņus, tam nav jābūt prezidentam, kam pēc tam jābaidās par savu palikšanu amatā. Tāpēc mēs aicinām sabiedrību būt aktīvākiem un pievienoties mūsu aicinājumam V. Dombrovskim, jo tikai tā iespējams šos procesus paātrināt, izvairīties no nemitīgiem ilgstošiem draudiem no valdības puses, kā arī saņemt aizdevumu – izdzīvot. GLĀBSIM MŪSU VALSTI PAŠI, JA PREMJERS DOMBROVSKIS TO NEDARĪS! *Paraksti: Māris Priede, Ilze Andersone, Reinis Lapiņš, Jānis Bergs, Iveta Muižniece, Ivars un Linda Jansoni Aicinām visus, kas atbalstītu mūsu iniciatīvu, rakstīt - kopa.esam.speks@inbox.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!