Foto: f64/Cehs.lv kolāža
Atceros, 2013. gada sākumā ārpus ATP ranga simtnieka esošais Ernests Gulbis ar cietu sejas izteiksmi intervijā pēc iekļūšanas Delrejbīčas ATP pamatturnīrā pauda, ka viņam ir jābūt krietni augstākā vietā par 109. Vēl vairāk. Starp pasaules "Top 100" spēlētājiem, viņa ieskatā, esot pat tādi, kas nemāk spēlēt tenisu. Tolaik tikko kā doktorantūru uzsākušais topošais sporta psiholoģijas eksperts Kristaps Āls pie sevis nodomāja: "Šis jaunietis ir vai nu ļoti drosmīgs, vai ļoti stulbs."

Aptuveni vienu gadu vēlāk Ernests Gulbis jau ierindojās starp 10 pasaules labākajiem tenisistiem, kas ir nepārprotama atbilde uz K. Āla izvirzīto jautājumu. Drosmīgs un lielisks. Dižportāla "Cehs.lv" ieskatā, tas aizvien ir palicis atmiņā kā viens no stilīgākajiem sasniegumiem nesenā Latvijas sporta vēsturē. "Atbildējis par bazaru", ja mēs to cenšamies īsi rezumēt.

Taču ļoti reti ir tik rožaina situācija, kā gadījās Gulbim. Gluži pretēji, tas ir retums, jo kaut kā mums bieži vien gadās palaist muti pirms ķeršanās pie darbiem.

Piemēram izvēlēsimies, teiksim, "Eirovīziju". Iztēlosimies, ka līdz pusfinālam un finālam, kurā tev ir jātiek, atlicis vēl vismaz pusgads

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!