Foto: Reuters/Scanpix/Leta/Cehs.lv kolāža

Aizvadītajā nedēļā par pamatīgi izsmietu notikumu kļuva Krievijas vadītāja Vladimira Putina parakstītais likums, kas paredz, – turpmāk par šampanieti drīkstēs dēvēt tikai Krievijā gatavotus dzērienus. Tikmēr tos, ko gatavo vēsturiskajā Šampaņas reģionā Francijā, ir jāmarķē kā "dzirkstošos vīnus". "Cehs.lv" ārpolitikas domnīcas vadošais pētnieks Kristaps Āls šo vērtēja kā vienlaikus skumju un nenormāli smieklīgu notikumu, kas iezīmē pilnīgi jaunu politiskās šizofrēnijas pakāpi.

K. Āls tikai garāmejot vēlas atgādināt par Navaļnija filmā "Putina pils" attainotajiem vīna laukiem, kas piederot Vladimira čomiem. Gluži sagadīšanās pēc tagad šajos laukos tecinās īsto šampanieti. Tāpat, protams, nevar nepieminēt principu izrādīšanu no Kremļa puses. Kamēr visā Eiropā (atskaitot Rīgas šampanieti, ko acīmredzami Francija neuzskatīja pat par draudu) ir aizliegts izmantot vārdu "šampanietis", tikmēr Krievija vēlas parādīt, ka viņiem mūsu noteikumi pārāk saistoši nav. Tomēr vai viss ir tik vienkārši?

"Cehs.lv" ekspertam šīs teorijas šķiet aizdomīgi elementāras, tāpēc K. Āls bēdīgi slaveno šampanieša jautājumu ir šķetinājis gana sīki, lai atklātu Krievijas patiesos ilgtermiņa plānus, kas izrādās šokējoši.

Šampanieša piesavināšanās ir pirmais solis, lai palūkotu reakcijas, cik tālu ir iespējams pabīdīt saprāta latiņu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!