Foto: F64
Godvina likums – jebkura tiešsaistes diskusija nonāks līdz salīdzinājumam ar Hitleru. Parasti kā strīda pēdējo instanci, kad visi racionālie argumenti ir izsmelti, kāda no pusēm izmanto šo salīdzinājumu.

Izlasīju arhibīskapa viedokli par "cancel culture" jeb dzēšanas kultūru saistībā ar influenceres Didrihsones izteikumiem. Ja kāds vēl nav informēts, Didrihsones jaunkundze savā "Instagram" stāstā pavēstīja, ka neatzīst viendzimuma laulības, jo Dievs to tā neesot paredzējis. Lieki piebilst, ka šis paziņojums satracināja abus sabiedrības polus. Liberālais pols sašuta – kā gan var 21. gadsimtā neaizstāvēt viendzimuma laulības? Konservatīvais pols uzgavilēja, jo, paskat, pat botoksa golemi ir gana prātīgi, lai saprastu, ka divas kamieļpēdas nedrīkst berzēties viena gar otru.

Bet mans stāsts nav par to. Mana kārta sašust pienāca tad, kad atvēru ziņas un ieraudzīju, ka arhibīskapam Vanagam ir sakrājies sakāmais un vadzis ir lūzis. Un nav arī nekāds brīnums, ka tieši kristietības pārstāvim ir iebildumi pret dzēšanas kultūru, jo, lai cik slikts cilvēks tu arī nebūtu, pirms nāves tev atliek nožēlot savus grēkus un tu nokļūsi debesīs. Bija laiks, kad pat tas nebija jādara, pietika ar dāsnu "ziedojumu" baznīcai vai garīdzniekam un bērnu izvarotājs varēs debesīs raustīt Dievu aiz piedurknes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!