Foto: f64/Cehs.lv kolāža

Aizvadītajā mēnesī Covid-19 ir uzņēmies tik lielu publicitāti, ka tas varētu konkurēt tikai ar Bītliem sešdesmito gadu beigās vai ar Andri Kiviču 2019. gada beigās. Līdzīgi kā abi iepriekšējie, arī koronavīruss līdzi nes zināmu histērijas un satraukuma devu, kas liek mums atdalīt sēnalas no graudiem. Par to sīkāk šajā versijā spriedīs "Cehs.lv" interneta arheoloģijas mantojuma pārvaldes eksperts Kristaps Āls, apskatot tos aizvēsturiskos laikus, kad mūsu dienaskārtībā bija arī citi temati.

"Ieslēdzoties iekšējai histērijai, mēs ātri vien protam sašķirot, kas ir svarīgs un kas ne. Kā piemēru vari ņemt ceļojuma kofera krāmēšanu trīs dienas vai trīs stundas pirms reisa. Otrajā gadījumā mēs ļoti kritiski spējam atmest visu lieko un neaizbraukt desmit dienu ceļojumā uz Hurgadu ar piecām dažādām peldbiksēm, abažūru un somā paslēptu kaķi," analizē K. Āls.

Atceries laikus, kad visa Latvija, aizrāvusi elpu, sekoja līdzi Kristīnes Misānes ģimenes strīdam, kura risināšanā tika iesaistītas pat PR aģentūras un valsts augstākās amatpersonas? Ierodoties Covid-19, Misānes jautājums ir pazudis no dienaskārtības. Varētu domāt, ka izdošana no necilvēcīgajiem Dānijas cietumiem uz daudz humānāko Iļģuciema sieviešu cietumu ir šīs lietas ilgi gaidītais un cerētais atrisinājums. K. Āls norāda, ka te, protams, nevietā ir joki par pašizolāciju.

Jau iepriekš "Cehs.lv" ir runājis, ka latvieši nav dziedātāju tauta, bet rindā stāvētāju tauta. To nesenā pagātnē pierādīja tādu iestāžu atvēršana kā "KFC", "Ikea", "Akropole", arī jaunās "Alfas" atklāšana... Būtībā jebkura veikala, izņemot "Pizza Hut", – kaut kāda iemesla pēc nevienu neinteresēja nedz picērijas atvēršana, nedz aizvēršana. Nupat vēl Latvija bija uz sliekšņa tam, lai stātos rindā uz jaunajiem "Lidl" veikaliem. Svaigi iekārto griestu un ar akcijas precēm piepildīto veikalu plauktu smarža bija jau teju katra iedzīvotāja nāsī, taču nē. Covid-19 šos sapņainos plānus aizslaucīja no dienaskārtības.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!