Foto: Cehs.lv privātais arhīvs
Nevienam nav noslēpums, ka nesenie notikumi pasaulē – Donalda Trampa uzvara ASV vēlēšanās, kā arī Apvienotās Karalistes referendums par izstāšanos no Eiropas Savienības, - ir sašūpojuši ekonomiku un valūtu kursus. Attiecīgi arī mūsu finansējums no Sorosa fondiem ir sarucis. Tādēļ esam spiesti no tukšas tērgāšanas pārslēgties uz biznesa domāšanu. Jā, tie laiki ir pienākuši, arī mums jāsāk domāt, kā nopelnīt dienišķo "Hennessy".

Bet ar ko lai nopelnam? No bērnības atceramies sapni par Latviju kā Šveici, kura ar savām bankām pa vidu starp citiem varenajiem visos laikos ir dzīvojusi no procentiem un ēdusi austeres, kamēr pārējie karoja. Taču šis sapnis tāpat kā daudzi citi, šķiet, ir izsapņots. Taču ar ko vēl mums asociējas Šveice, izņemot bankas, Raini trimdā un fondjū? Domājam, daudzi uzreiz iedomāsies par eitanāziju.

Šajā sakarā mums radās lieliska biznesa ideja – ja Šveice sevi ir pozicionējusi ar Dakteri Nāvi, exit vai kā lai vēl citā vārdā nosauc asistētu dzīvības izdzēšanu, kāpēc gan mēs nevarētu tāpat? Tikai mēs sevi nobrendosim nevis kā aukstu medicīnisku slepkavu, bet gan kā pašnāvnieku zemi. Tā nemaz nav nekāda fantāzija - kā pierāda neseni notikumi, daži tūristi jau dodas uz Latviju darīt sev galu. Loģiski – šejienes drūmais klimats, ģeogrāfiskās īpatnības un salīdzinoši zemās cenas ir ļoti pateicīga vide tiem, kuri vēlas labprātīgi atvadīties no dzīves.

Ar šo konceptu grasāmies vērsties pie Latvijas Institūta: Vēlies izdarīt pašnāvību? Brauc uz Latviju! – vai tas nebūtu lielisks sauklis? Noteikti daudz spēcīgāks nekā kaut kāds Valsts, kura dzied/dejo/mīl utt. Uzrunāsim arī potenciālos investorus. Lūk, daži iespējamie biznesa modeļi, kā arī to riska faktori. Sāksim ar VIP variantiem jeb individuālajām iespējām.

Saindēšanās ar pārtiku

Piedāvājam lielisku variantu saindēties ar Latvijas pārtiku pēc jūsu finansiālajām iespējām – sākot ar kartupeļu pankūkām, beidzot ar artišoku sorbetu.

Plusi – runā, ka nāve no indes esot ātrākā un nesāpīgākā.

Mīnusi – jāslēdz līgumi ar ēdināšanas uzņēmumiem, kuriem varētu rasties pretenzijas.

Novešana līdz pašnāvībai internetā

Vēlies izdarīt pašnāvību, bet nevari tam īsti saņemties? Gadu garumā tirinies starp dzīvības un nāves līniju kā puņķis uz drāts? Mums ir risinājums. Ievieto savu domugraudu vai attēlu kādā no populārākajiem Latvijas portāliem un komentētāji tevi novedīs līdz cilpai (nazim, lodei). Mūsu komentētāji ir niknākie pasaulē, yo.

Plusi – 0 investīciju

Mīnusi – Diemžēl komentētāju aktivitāte ir tikpat neprognozējama kā pasaules finanšu tirgi vai Samantas Tīnas frizūra. Iespējams, tas saistīts ar čika laika svārstībām, bet šai teorijai pagaidām trūkst pierādījumu. Dažreiz pietiek ielikt pūkaina kaķīša bildi, lai sekotu tūkstots komentāri PUTINS CŪKA, bet reizēm pat par masu slepkavību rakstiem ir tikai pāris asarsmaidiņu.

Tie bija individuālie piedāvājumi. Tagad pie lielā biznesa – masu tūrisma.

Pašnāvību parks

Piedāvājam izveidot pirmo pašnāvību parku pasaulē. Mūsu sākotnējā ideja bija tradicionāli latviska - pie jūras. Kurš gan negribētu beigt dzīvi, metoties lejā no Jūrkalnes stāvkrasta?

Tomēr, tuvāk papētot, atklājās daži bet. Pirmkārt, zemes gabali pie jūras ir sasodīti dārgi. Otrkārt, mūsu jūra ir tik sekla, ka jebkurš, kas stundu bridīs cauri pieciem sēkļiem, pārdomās dzīvi un sāks ilgoties pēc silta pleda, šotiņa viskija un citām dzīves baudām. Taču mēs nedrīkstam nenodrošināt servisu.

Tā nu, apspriežoties ar domubiedriem, atklājām nelielu teritoriju Daugavas ielokā pie Kokneses, netālu no Likteņdārza (kombi- ticketLikteņdārzs no rīta, pašnāvība vakarā). Kompleksā jau ir izbūvēts viesu nams ar pirti, atsevišķas kotedžas stila mājiņas tiem, kuri vēlas aiziet divvientulībā, trenažieru zāle (kurš gan grib nomirt tizls?), pieejamas masāžas un spa procedūras. Teritorijā ir vecs muižas parks, tā atrodas pašā Daugavas krastā, kas paver plašas iespējas dažādiem pašnāvību veidiem. Ēdināšana jāpasūta atsevišķi. Nenožēlosiet! Vieta ir tik skaista, ka mēs paši labprāt tur beigtu dzīvi, ja nebūtu kredīti. Jau redzam pašnāvnieku autobusus stāvam zem lielajiem ozoliem.

Plusi – iespēja uzņemt grupas, kā arī apvienot pašnāvības ar kāzām vai bērēm (pašnāvības un bēru apvienojumā atlaide).

Mīnusi – teritorijā vēl joprojām nepieciešamas investīcijas pašnāvību tūristiem (drūmi latviska simbolika; iespējams, kādas politiskās partijas reklāma). Kompleksā nav dzelzceļa - Anna Kareņinas tipa pašnāvniekiem.

Ļoti ceram uz investoru interesi! Vēlies izdarīt pašnāvību? Brauc uz Latviju!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!