Foto: LETA
Ir sasodīti patīkami dramatiskā laikā rakstīt kaut ko cerīgu. Aiz priekiem sākšu pavisam absurdi: ticu, ka pēc dažiem gadiem mēs būsim ļoti pateicīgi Covid-19 par vairākām pozitīvām izmaiņām Latvijas izaugsmē.

Cita starpā – arī par to, ka sērga lika sabiedrībai aizmirst, cik tukši nomuldēts, pat morāli miris mūsu politikāņu un birokrātu mutēs jau bija padarīts jēdziens "inovācijas" – ekonomiski vērtīgas zinātniskās izstrādes.

Lozungu "Slīcēju glābšana ir viņu pašu rokās" reiz radīja dižu satīriķu duets, izsmejot birokrātijas aprobežotību. Birokrātija pasmējās par viņiem, padarot šo saukli par bezilūziju "zelta likumu" indivīdu, cilvēku kopu un sabiedrisko sistēmu attiecībām ar administratīvo aparātu.

Ja Latvijā ir acīmredzamas problēmas (skatiet zemāk) inovatīvas, zinātniski piesātinātas ekonomikas veidošanā, tad tiešām taustāmus rezultātus mums nodrošinās tikai paši zinātnieki un uzņēmēji. Šie "slīcēji" (vai tālredzīgākie un apņēmīgākie no viņiem), pirmkārt, to jau sen saprot paši; otrkārt, izstrādāja sev reālistisku rīcības plānu; treškārt, patlaban cenšas ieinteresēt tajā valsts politisko vadību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!