Rakta autors min, ka šā gada 10 mēnešos par īrnieku tiesību aizskaršanu ir sodīti 60 namīpašnieki, kā arī no denacionalizēto namu īrniekiem līdz šā gada 15. novembrim esot saņemtas (8% no 1378 visām sūdzībām), ka sanāk 110 sūdzības.
Autors rakstā min gazes cauruļu pārzāģēšanu, siltuma atslēgšanu un el. vadu pārraušanu un "Visos gadījumos namīpašnieki tā rīkojas, lai ātrāk atbrīvotos no nevēlamiem īrniekiem. Un nevēlamie ir visi, kuri atsakās maksāt namīpašnieku vienpusēji pieprasīto augsto īres maksu."

Zigfrīd Dzeduļa kungs, beidziet kūdīt. Tiesiskā valstī šādi jautājumi ir jārisina Tiesā. Sūdzību rakstītāji nav tie, "kuri atsakās maksāt namīpašnieku vienpusēji pieprasīto augsto īres maksu", bet gan tie, kas vēlas kaut ko izspiest no namīpašniekiem. Savukārt, "kuri atsakās maksāt namīpašnieku vienpusēji pieprasīto augsto īres maksu" dalās vismaz divās grupās:

Kas NEVAR samaksāt īri un komunālos maksājumus.

Kas NEGRIB samaksāt īri un komunālos maksājumus.

Zigfrīd Dzeduļa kungs, lūdzu painteresējaties Tiesās "cik ir izlikti uz ielas", kas nevar samaksāt, tā saucamie "maznodrošinātie"!

Informācija tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri nav denacionalizēto namu dzīvokļu īrnieki un kuri tiek maldināti. Piemēri (konkrēti sistemātiski gadījumi). Kas ir sūdzību rakstītāji:

Dzīvokļu īrnieki, kuriem tika liegta iespēja privatizēt dzīvokli, jo dzīvoklis atrodas denacoinalizētā namīpašumā. Visagresīvākie ir tie īrnieki, kuri "nopirka īres tiesības" piemēram no ŽER darbiniekiemem, bet namīpašumu tomēr denacionalizēja.

Dzīvokļu īrnieki, kuri cer, ka viņiem nopirks (nodos īpašumā) citu dzīvokli.

Dzīvokļu īrnieki, kuriem praktiski dzīvokli nevajag, bet cer saņemt kompensāciju par dzīvokļa atbrīvošanu.

Dzīvokļu īrnieki, kuri īrē dzīvokli ēkās, kuras ir avārijas stāvokli un nojaucamas namos, kuriem piedāvā turpināt īrēt dzīvikli citā namīpašumā uz iepriekšējiem noteikumiem, īrniekam praktiski dzīvokli nevajag, bet īrnieks vēlas saņemt kompensāciju par dzīvokļa atbrīvošanu.

Kas/ kādi ir īres un komunālos maksājumus nemaksātāji, kas negrib maksāt:

Dzīvokļu īrnieki, kuri samaksā īri un komunālos maksājumus, kas saņem uzaicinājum uz Tiesu. Parasti parāds sakrājas vismaz 500 LVL. Namīpašnieks kreditē īrnieku un zaudē naudu dokumentu gatavošanai Tiesai.

Dzīvokļu īrnieki, kuriem ir beidzīes īres līgums un viņiem nav "ko zaudēt", ja Tiesa izliks.Kāpēc nepadzīvot par brīvu? Namīpašnieks piemaksā (apmaksā komunālos maksājumus un nodokļus) par to, ka īrnieks dzīvo viņa īpašumā.

Cienījamie nemaksātāji un izspiedēju, tiksimies Tiesās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!