1.LMIIA atbalsta 2009.gada 14.augusta ārkārtas forumā Mūzikas nozares, mūzikas izglītības nākotne Latvijā pieņemto Rezolūciju. LMIIA ir norūpējusies attiecībā uz valsts kultūras un kultūrizglītības politiku, jeb, pareizāk, tās trūkumu. Tās rezultātā sabiedrībā katastrofāli zūd mūzikas, mākslas, kultūras un izglītības prestižs. Kultūrizglītībā iesaistītām personām – pedagogiem, audzēkņiem, vecākiem – zūd motivācija ziedot visus savus spēkus un talantus nozarē, kura valstij nav vajadzīga, spriežot pēc nozares finansējuma apmēriem un tā sadales mehānisma.

2.LMIIA vēlas redzēt valsts un Kultūras ministrijas (KM) kā valsts politikas īstenotājas skaidru nostāju un politiku attiecībā uz augstākminēto. Sevišķas bažas LMIIA rada KM reģionālā kultūras un kultūrizglītības attīstības (pasargāšanas) plāna iztrūkums, par ko liecina mūzikas un mākslas skolu (MS) finansējuma katastrofāla samazināšana 2009.gadā, plānotā vairāku mūzikas vidusskolu (MV) kā mūzikas profesionālo vidējo mācību iestāžu likvidācija 2011.gadā, neskaidrais un necaurspīdīgais stāvoklis attiecībā uz KM plānotām MS un MV reformām. 

3.LMIIA neatbalsta KM un Kultūras un radošās industrijas izglītības centra (KRIIC) plānoto MS esošo mācību plānu krasu stundu samazinājumu, kas var novest līdz apmācības kvalitātes straujai pasliktināšanai un visas mūzikas apmācības sistēmas sabrukšanai. LMIIA atstāj spēkā savu KM 2009.gada 5.novembrī nosūtīto piedāvājumu, kas skar gan MS mācību plānu variantu, gan kopumā MS izglītības programmu saturu.    

4.LMIIA turpmākajā darbā ar KM attiecībā uz MS un MV reformām vai, precīzāk, satura aktualizāciju, ņemot vērā šā gada 22.10 KRIIC preses konferencē pausto sabiedrību maldinošo informāciju par "profesionāļu darba grupu" izstrādāto MS "reformu" projektu, vēlas turpmāk:

1)strādāt profesionālu speciālistu vadītajās darba grupās, kurās lēmumi tiek noformulēti, nobalsoti un parakstīti protokolos; 

2)sākt šo darbu ar satura aktualizācijas jautājumiem, kuri gala rezultātā atspoguļosies arī matemātiskajā - mācību stundu skaita - izteiksmē;

3)neļaut pakārtot šā darba rezultātus Latvijas šodienas finanšu situācijai, kas izkropļo izglītības mērķus, saturu un formu un padara šo darbu bezjēdzīgu.

5.LMIIA aicina visas Latvijas mūzikas izglītības iestādes būt vienotām principiālajā jautājumā par mūzikas izglītības sistēmas saglabāšanu, par mūzikas izglītības kvalitātes un konkurētspējas paaugstināšanu nākotnē.

LMIIA priekšsēdētājs Aivars Broks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!