Foto: DELFI

Ceturtdienas vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Laboratorijas ielu Rīgā, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, deg divstāvu koka ēka, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 20.41 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Laboratorijas ielu Rīgā. No ēkas ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot autokāpnes, izglāba divus cilvēkus, bet vēl divus cilvēkus izglāba Valsts policijas nodarbinātie pirms VUGD ierašanās.

Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, savukārt 13 cilvēki no ēkas evakuējās saviem spēkiem.

Tika pārbaudītas arī blakus esošās dzīvojamās mājas, bet tajās sadūmojuma nebija un evakuācija nebija nepieciešama.

Notikuma vietā dega dzīvojamās mājas otrais stāvs 150 kvadrātmetru platībā, pirmais stāvs 100 kvadrātmetru platībā un jumts 320 kvadrātmetru platībā, kā arī dega četras pagalmā esošās automašīnas 24 kvadrātmetru platībā un blakus esošās mājas fasāde 100 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās vairāk nekā 35 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un trīs autokāpnēm.

Šobrīd darbs notikuma vietā turpinās, papildināja VUGD.

Ar video iespaidiem par ugunsnelaimi vietnē "X" dalījušies arī šī sociālā medija lietotāji.

VUGD papildināja, ka ceturtdienas vakarā saņemts vēl viens izsaukums uz to pašu apkaimi. Pulksten 20.32 saņemts izsaukums uz Zvaigžņu ielu Rīgā, kur sešstāvu dzīvojamās mājas ceturtajā stāvā dega durvis 10 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki.

Divus cilvēkus ugunsdzēsēji glābēji izglāba.

Pulksten 20.58 ugunsgrēks likvidēts, bet pulksten 22.45 darbs notikuma vietā noslēdzās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!