Ceturtdien pēc četriem Londonā nograndošiem sprādzieniem Apvienotās Karalistes premjerministrs Tonijs Blērs G8 valstu samita laikā Glenīglsā nāca klajā ar paziņojumu
Paziņojuma teksts:

Ir gandrīz pilnīgi skaidrs, ka Londonā ir notikuši vairāki teroristu uzbrukumi. Acīmredzot, ir arī cietušie, cilvēki ir gājuši bojā un guvuši ievainojumus. Protams, ka mūsu domas un lūgšanas ir ar šo uzbrukumu upuriem un viņu ģimenes locekļiem.

Katrai no valstīm, kuru pārstāvji ir sēdušies pie G8 sarunu galda, ir kāda pieredze saistībā ar terorismu, un visiem valstu līderiem, kā viņi norādīs vēlāk, ir svarīgi iesaistīties cīņā pret terorismu.

Šie uzbrukumi Londonai ir īpaši barbariski, jo notikuši dienā, kad cilvēki tiekas, lai pārspriestu veidus, kā efektīvāk risināt Āfrikas nabadzības jautājumus un ilgtermiņa rīcību saistībā ar klimata pārmaiņām un apkārtējo vidi.

Tikpat skaidrs, ka ir notikuši teroristu uzbrukumi, ir arī skaidrs, ka tie plānoti un sarīkoti, lai notiktu vienlaicīgi ar G8 valstu sammita atklāšanu.

Vēlāk mums būs laiks par to parunāt, taču ir svarīgi, lai terorismā iesaistītie cilvēki apzinātos, ka mūsu apņemšanās aizstāvēt mūsu vērtības un dzīvesveidu ir lielāka par viņu apņemšanos izraisīt nevainīgu cilvēku nāvi un ciešanas, kā arī uzspiest ekstrēmismu pasaulei.

Lai arī ko viņi darītu, mēs esam apņēmušies, ka viņiem nekad neizdosies iznīcināt lietas, kas mums ir dārgas šajā valstī vai jebkurā citā civilizētā valstī visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!