Foto: LETA
Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets ieradies Libānas galvaspilsētā Beirutā, lai koordinētu pasākumums pagājušajā trešdienā nolaupīto septiņu Igaunijas pilsoņu meklēšanā, pirmdien informē portāls "Delfi.ee".

Paetam paredzēta tikšanās ar Libānas prezidentu Mišelu Suleimanu, premjerministru Nadžibu Mikati, iekšlietu ministru Ziadu Barudi un parlamenta priekšsēdētāju Nabibu Berri, kā arī citām augstām Libānas amatpersonām.

Iepriekš Igaunijas goda konsuls Beirūtā Samijs Kamjū laikrakstam "Eesti Paevaleht" paziņoja, ka Bekaas ielejā nolaupītie Igaunijas pilsoņi ir dzīvi.

"Es varu pateikt tikai to, ka viņi ir dzīvi. Mēs zinām, kā lietas kārto un kādā brīdī par viņiem sāks pieprasīt naudu vai ko citu. Neviens viņiem nedarīs pāri tāpat vien," sacījis Kamjū.

Kā ziņots, septiņu velotūristus no Igaunijas Bekaas ielejā trešdien nolaupīja nezināmi uzbrucēji, kas pārvietojušies melnā vieglajā automašīnā "Mercedes" un divos baltos mikroautobusos.

Parādījās ziņas, ka igauņi krituši Palestīnas Tautas atbrīvošanas frontes piekritēju gūstā, taču šo informāciju organizācijas pārstāvji noliedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!