Ukrainas Aizsardzības ministrija otrdien pirmo reizi pieļāva iespēju, ka Ukrainas raķete varētu būt nejauši notriekusi Krievijas pasažieru lidmašīnu, kas pagājušajā nedēļā eksplodēja un iekrita Melnajā jūrā, nogalinot 76 cilvēkus.
"Aizsardzības ministrija strādā pie visām iespējamām katastrofas teorijām, tajā skaitā, ka ir notikusi nejauša notriekšana," aģentūrai AFP paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Konstantīns Hivrenko.

Krievijas izmeklētāji otrdien apstiprināja neoficiālās ziņas, ka Melnajā jūrā ceturtdien avarējušās lidmašīnas "Tu-154" atlūzās atrasti metāla gabali, kas, ļoti iespējams, ir Ukrainas armijas raķetes S-200 fragmenti.

"Ir atrasti ļoti daudzi metāla gabali, kas līdzinās raķetes S-200 fragmentiem," preses konferencē Krievijas dienvidu kūrortpilsētā Sočos paziņoja izmeklēšanas komisijas pārstāvis Jevgeņijs Šapošņikovs.

Kāda cita komisijas amatpersona paziņoja, ka radiolokatoru stacija fiksējusi nezināmas izcelsmes objekta tuvošanos vietai, kur pēc tam eksplodēja lidmašīna.

Aviosabiedrības "Sibirj" lidmašīna "Tu-154", kas veica čārterreisu Telaviva - Novosibirska, pagājušajā ceturtdienā eksplodēja un iegāzās Melnajā jūrā aptuveni 190 kilometrus no Sočiem. Gāja bojā vairāk nekā 70 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, 51 no viņiem bija Izraēlas pilsonis, pārējie - Krievijas pilsoņi. Tiek minētas trīs versijas par katastrofas iemesliem - aviolainera tehniskas problēmas, terora akts vai nejaušs Ukrainas raķetes trāpījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!