Foto: AFP/Scanpix

ANO Drošības padome sestdien vienbalsīgi nolēmusi aicināt Izraēlu un Gazas joslas palestīniešus noslēgt pamieru un pārtraukt šonedēļ sāktos uzlidojumus un raķešu apšaudes, vēsta raidsabiedrība BBC.

Paziņojumu ar aicinājumu uz situācijas nomierināšanu, un miera sarunu atsākšanu atbalstīja visas 15 Drošības padomes dalībvalstis, norāda BBC.

Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu piektdien paziņoja, ka Izraēla nepakļausies pasaules spiedienam un nepārtrauks pret Gazas joslu izvērsto militāro operāciju. 

Izraēlas uzlidojumos, kas sākās pirms piecām dienām, bojā ir gājuši vismaz 133 palestīnieši, ziņo avoti Gazas joslā. Savukārt Izraēla informē, ka kopš piektdienas tās teritoriju sasniegušas 43 raķetes.

Kopš otrdienas, kad Izraēla ar mērķi pārtraukt raķešu uzbrukumus tās teritorijai sāka ofensīvu, ir notikuši simtiem uzlidojumu un triecienu pa objektiem Gazā. Palestīniešu kaujinieki tikmēr turpina izšaut raķetes pa Izraēlas pilsētām, radot postījumus un ievainojumus.

Izraēla ir norādījusi, ka vajadzības gadījumā sāks sauszemes uzbrukumu Gazai un ir sākusi daļēju rezervistu mobilizāciju. Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu paziņojis, ka ASV ir gatavas būt par starpnieku pamiera panākšanā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!