Foto: AFP/Scanpix

Otrdien bez elektrības palikuši aptuveni 70% Venecuēlas teritorijas, tai skaitā daļa galvaspilsētas Karakasas, kā rezultātā izcēlies pamatīgs haoss, vēsta raidsabiedrība BBC.

Galvaspilsētā atslēgušies luksofori, radot jucekli satiksmē. Traucēta arī pilsētas pazemes transporta kustība. Tūkstošiem darbinieku elektrības trūkuma dēļ tika palaisti mājās, informē BBC.

Elektrības padeve pamazām tiek atjaunota. Prioritāte tiek dota satiksmes atdzīvināšanai Karakasā, norāda amatpersonas.

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro notikušo sauc par opozīcijas "sabotāžu" elektroapgādes līnijām. "Viss norāda, ka galēji labējie ir īstenojuši savu plānu par elektrības apvērsumu pret valsti," paziņoja ilgus gadus valdījušā Ugo Čavesa pēctecis.

Kritiķi tikmēr norāda, ka pie vainas ir nevis "sabotāža", bet gan sliktā pārvaldība un ieguldījumu trūkums elektroapgādes infrastruktūrā.

Venecuēlas naftas pārstrādes industriju elektroapgādes problēmas nav traucējušas, jo naftas rūpnīcas apkalpo atsevišķas spēkstacijas, norāda BBC.

2010. gadā prezidents Čavess, lai cīnītos ar enerģijas trūkumu, pasludināja "elektrības ārkārtas stāvokli". Lai gan Venecuēlā ir milzīgas naftas rezerves, aptuveni 70% elektrības valstī iegūst hidroelektrostacijās (HES).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!